1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Carrefour şi-a vândut operaţiunile din Malaezia pentru 250 milioane de euro

Grupul francez Carrefour, prezent şi în România, a anunţat miercuri vânzarea operaţiunilor sale din Malaezia către grupul japonez Aeon pentru 250 milioane de euro, transmite Reuters.

31 oct, 2012 | ECONOMICA.net

Carrefour este al patrulea mare grup de retail de pe piaţa din Malaezia cu 26 de hypermarketuri care în perioada iunie 2011-iunie 2012 au generat venituri de 400 milioane de euro.

"Această tranzacţie face parte din din strategia Carrefour de a se reconcentra pe activităţile de bază şi a-şi aloca resursele pe ţările mature unde ocupă poziţii puternice precum şi pe pieţele emergente unde aer un potenţial mare de creştere", a anunţat grupul francez într-un comunicat.

La începutul acestei luni, Carrefour şi-a vândut operaţiunile din Columbia pentru două miliarde de euro, după ce în luna iunie, Carrefour s-a retras de pe piaţa din Grecia, iar în luna august a anunţat că îşi vinde magazinele din Singapore.

Noul director general de la Carrefour, Georges Plassat, numit în luna ianuarie a acestui an, a estimat că are nevoie de trei ani pentru a redresa grupul, priorităţile sale fiind reducerea gradului de îndatorare şi reducerea cheltuielilor generale. Plassat a evocat deja în ultimele luni posibilitatea "reajustării" operaţiunilor din Polonia şi o analiză strategică a activelor din Turcia şi Indonezia.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european şi cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent în 32 de ţări din lume cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour are peste 475.000 de angajaţi. În România, Grupul Carrefour numără, de joi, 58 de supermarketuri, 8 francize şi 25 de hypermarketuri.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO