Casa dumneavoastră are nevoie de o fațadă nouă? Ce tencuială se va potrivi cel mai bine?

Fațada casei reprezintă mândria fiecărui proprietar, aceasta fiind felul lui de exprimare. Renovarea fațadei casei este indispensabilă atunci când v-ați săturat de aspectul exterior și doriți să schimbați radical aspectul casei sau atunci când vechea tencuială este deteriorată de factorii de mediu externi. Asigurați-vă că alegeți tencuiala care corespunde nevoilor și preferințelor dumneavoastră, pentru ca rezultatul final să fie unul pe placul tuturor.
Ion Dobreanu - vin, 29 apr. 2022, 15:02
Casa dumneavoastră are nevoie de o fațadă nouă? Ce tencuială se va potrivi cel mai bine?

Cum să alegeți tencuiala pentru fațada casei?

Magazinele specializate dispun de o selecție largă de tencuieli decorative, potrivite fiecărui gust, dar și buget. Atunci când alegeți tencuiala pentru fațada casei, nu trebuie să luați în considerare doar culoarea acesteia. Este necesar ca tencuiala să beneficieze de proprietăți rezistente la îngheț, să aibă o rată mică de absorbție a apei, un grad ridicat de aderență, protecție împotriva razelor UV, un grad scăzut de contracție, dar și unul ridicat de respirabilitate.

Toate aceste proprietăți vor ajuta meșterul să o aplice mai bine, pentru un aspect cu totul desăvârșit. Dacă sunteți un novice în domeniul construcției sau pur și simplu nu aveți timp să căutați tencuiala potrivită, apelați la ajutorul profesioniștilor în domeniu.

Ce fel de tencuială să alegeți?

Tencuielile utilizate pentru fațada casei se împart în mai multe tipuri, în funcție de compoziție, fiecare dintre ele beneficiind de anumite particularități. Pe piața materialelor de construcție veți regăsi tencuială acrilică, silicatică, siliconată sau minerală, într-o spectru larg de culori.

Tencuiala acrilică este un produs pentru decorarea pereților exteriori, bazat pe rășină lichidă, ce oferă rezistență la impact, permeabilitate, împiedică răspândirea bacteriilor și este des utilizată pentru a întări suprafața pereților.

Tencuiala silicatică are în compoziție silicat de potasiu, microfibre, pigmenți acrilici, ingrediente minerale și apă. Este rezistentă la umezeală, nu se murdărește și permite pereților să respire. Este un substitut pentru finisajul acrilic, atunci când acesta nu se poate aplica.

Tencuiala siliconică dispune de o gamă largă de culori, murdăria poate fi îndepărtată cu ușurință, este elastică și permite pereților să respire.

Tencuiala minerală este un produs pe bază de ciment, rezistent, nu absoarbe umiditatea, nu permite formarea mucegaiului și ciupercilor, însă dacă decideți să o utilizați, trebuie să cumpărați vopsea pentru exterior, rezistentă la îngheț, pentru un aspect finit estetic.

În funcție de granulație, tencuiala decorativă se împarte în trei categorii, astfel încât să puteți obține efectul vizual dorit: tencuială decorativă fină, cu granulații care sunt cuprinse între 0,5 si 1.5 mm, pentru un aspect neted, tencuială decorativă bob de orez, cu granulații cuprinse între 1,5 si 2 mm, ce conferă fațadei un aspect uniform și tencuială decorativă cu aspect de scoarță de copac sau striată, cu granulații de dimensiuni mari, cuprinse între 2 si 3 mm.

Prețuri pentru renovarea fațadei

Pentru a afla prețul exact al realizării fațadei casei, trimiteți o cerere pentru fatada casa pret specialiștilor Wilio și veți primi mai multe oferte. Consultați-le și alegeți oferta care se încadrează bugetului dumneavoastră și se bucură de recenzii pozitive din partea foștilor clienți.

De regulă, în funcție de gradul de complexitate al lucrării, prețul se situează în jurul sumei de 50 lei/mp. Acesta include realizarea substratului, izolația, grila din fibră de sticlă, precum și aplicarea tencuielii. În funcție de dimensiunea casei și tipul de tencuială utilizat pentru finisarea fațadei, prețurile pot crește.

Deși costurile pentru finisarea fațadei locuinței cu tencuială decorativă pot fi mari, rezultatul va depăși toate așteptările atunci când lucrarea este executată de un profesionist.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...