Casa dumneavoastră are nevoie de o fațadă nouă? Ce tencuială se va potrivi cel mai bine?

Fațada casei reprezintă mândria fiecărui proprietar, aceasta fiind felul lui de exprimare. Renovarea fațadei casei este indispensabilă atunci când v-ați săturat de aspectul exterior și doriți să schimbați radical aspectul casei sau atunci când vechea tencuială este deteriorată de factorii de mediu externi. Asigurați-vă că alegeți tencuiala care corespunde nevoilor și preferințelor dumneavoastră, pentru ca rezultatul final să fie unul pe placul tuturor.
Ion Dobreanu - vin, 29 apr. 2022, 15:02
Casa dumneavoastră are nevoie de o fațadă nouă? Ce tencuială se va potrivi cel mai bine?

Cum să alegeți tencuiala pentru fațada casei?

Magazinele specializate dispun de o selecție largă de tencuieli decorative, potrivite fiecărui gust, dar și buget. Atunci când alegeți tencuiala pentru fațada casei, nu trebuie să luați în considerare doar culoarea acesteia. Este necesar ca tencuiala să beneficieze de proprietăți rezistente la îngheț, să aibă o rată mică de absorbție a apei, un grad ridicat de aderență, protecție împotriva razelor UV, un grad scăzut de contracție, dar și unul ridicat de respirabilitate.

Toate aceste proprietăți vor ajuta meșterul să o aplice mai bine, pentru un aspect cu totul desăvârșit. Dacă sunteți un novice în domeniul construcției sau pur și simplu nu aveți timp să căutați tencuiala potrivită, apelați la ajutorul profesioniștilor în domeniu.

Ce fel de tencuială să alegeți?

Tencuielile utilizate pentru fațada casei se împart în mai multe tipuri, în funcție de compoziție, fiecare dintre ele beneficiind de anumite particularități. Pe piața materialelor de construcție veți regăsi tencuială acrilică, silicatică, siliconată sau minerală, într-o spectru larg de culori.

Tencuiala acrilică este un produs pentru decorarea pereților exteriori, bazat pe rășină lichidă, ce oferă rezistență la impact, permeabilitate, împiedică răspândirea bacteriilor și este des utilizată pentru a întări suprafața pereților.

Tencuiala silicatică are în compoziție silicat de potasiu, microfibre, pigmenți acrilici, ingrediente minerale și apă. Este rezistentă la umezeală, nu se murdărește și permite pereților să respire. Este un substitut pentru finisajul acrilic, atunci când acesta nu se poate aplica.

Tencuiala siliconică dispune de o gamă largă de culori, murdăria poate fi îndepărtată cu ușurință, este elastică și permite pereților să respire.

Tencuiala minerală este un produs pe bază de ciment, rezistent, nu absoarbe umiditatea, nu permite formarea mucegaiului și ciupercilor, însă dacă decideți să o utilizați, trebuie să cumpărați vopsea pentru exterior, rezistentă la îngheț, pentru un aspect finit estetic.

În funcție de granulație, tencuiala decorativă se împarte în trei categorii, astfel încât să puteți obține efectul vizual dorit: tencuială decorativă fină, cu granulații care sunt cuprinse între 0,5 si 1.5 mm, pentru un aspect neted, tencuială decorativă bob de orez, cu granulații cuprinse între 1,5 si 2 mm, ce conferă fațadei un aspect uniform și tencuială decorativă cu aspect de scoarță de copac sau striată, cu granulații de dimensiuni mari, cuprinse între 2 si 3 mm.

Prețuri pentru renovarea fațadei

Pentru a afla prețul exact al realizării fațadei casei, trimiteți o cerere pentru fatada casa pret specialiștilor Wilio și veți primi mai multe oferte. Consultați-le și alegeți oferta care se încadrează bugetului dumneavoastră și se bucură de recenzii pozitive din partea foștilor clienți.

De regulă, în funcție de gradul de complexitate al lucrării, prețul se situează în jurul sumei de 50 lei/mp. Acesta include realizarea substratului, izolația, grila din fibră de sticlă, precum și aplicarea tencuielii. În funcție de dimensiunea casei și tipul de tencuială utilizat pentru finisarea fațadei, prețurile pot crește.

Deși costurile pentru finisarea fațadei locuinței cu tencuială decorativă pot fi mari, rezultatul va depăși toate așteptările atunci când lucrarea este executată de un profesionist.

Te-ar mai putea interesa și
Vladimir Putin: Contraofensiva ucraineană deja a început
Vladimir Putin: Contraofensiva ucraineană deja a început
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că deja a început contraofensiva ucraineană, după cum o demonstrează desfăşurarea de întăriri inamice pe front, transmite EFE, relatează......
Gazele naturale s-au scumpit cu peste 20% în Europa ca urmare a intensificării temerilor privind aprovizionarea
Gazele naturale s-au scumpit cu peste 20% în Europa ca urmare a intensificării temerilor privind aprovizionarea
Preţul gazelor naturale în Europa a înregistrat vineri un salt de până la 23%, în condiţiile în care traderii au ...
Statele Unite acordă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 2,1 miliarde de dolari
Statele Unite acordă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 2,1 miliarde de dolari
Ministerul american al Apărării a anunţat vineri un ajutor militar suplimentar de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, ...
Polonia refuză să participe la mecanismul de redistribuire a migranților decis de Consiliul JAI
Polonia refuză să participe la mecanismul de redistribuire a migranților decis de Consiliul JAI
Premierul polonez Mateusz Morawiecki (foto) a declarat vineri că ţara sa nu va participa la planificata redistribuire a ...