Planurile Ahold Delhaize pentru toate unitățile din Europa, inclusiv Mega Image. Va lansa un serviciu de notificare a clienților în timp real cu privire la promoțiile din magazin

Grupul Ahold Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image și Shop&Go din România, vrea să implementeze în Europa, până la finele acestui an, un instrument digital de optimizare a promoțiilor și să lanseze Promo, un sistem prin care clienții retailerului vor fi anunțați despre promoțiile temporare în timp real. Grupul a raportat anul trecut vânzări totale de 75,6 miliarde de euro, față de 74,4 miliarde de euro în 2020.
Alina Stanciu - mie, 16 feb. 2022, 10:40
Planurile Ahold Delhaize pentru toate unitățile din Europa, inclusiv Mega Image. Va lansa un serviciu de notificare a clienților în timp real cu privire la promoțiile din magazin

Ahold Delhaize, compania mamă a lanțului de magazine Mega Image și Shop&Go, și-a anunțat planurile pentru 2022 odată cu raportările financiare pentru 2021 și trimestrul patru al anului trecut. Compania va continua să investească în omnichannel și va implementa în magazinele din Europa un software care îi va alerta pe cumpărătorii în timp real cu privire la promoțiile temporare din magazine. Sistemul a fost introdus anul trecut pe piața americană, a fost denumit de companie Promo și are ca scop creșterea numărului de vizite în magazine, de a crește valoarea coșurilor de cumpărături și de a face promoții mai eficiente.

„În cadrul colaborării trans-europene, finalizăm implementarea instrumentelor de optimizare a prețuriloor și a sortimentelor la toate mărcile noastre din UE, urmând ca în 2022 să fie lansată Promo”, anunță compania.

În SUA, facilitatea a fost creată în parteneriat cu  compania de software Quotient din Mountain View, California. Spoftware-ul combină datele de la punctele de vânzare și din programele de fidelizare a clienților cu promoțiile săptămânale  pentru a transmite mesaje în timp real cumpărătorilor.

„Pe măsură ce intrăm în 2022, vom accelera investițiile noastre omnichannel pentru a profita de oportunitățile pe care le vedem la orizont, activate de platforma noastră. Îmbunătățirea productivității omnichannel rămâne o prioritate foarte mare. Aceasta vine în contextul în care la nivel global pandemia COVID-19 continuă să evidențieze importanța unor operațiuni omnichannel solide care oferă consumatorilor o varietate de opțiuni de cumpărare, inclusiv oferte online atractive”, a declarat Frans Muller, CEO Ahold Delhaize.

Pentru 2022, compania și-a propus o marja operațională de cel puțin 4%; un  flux de numerar de aproximativ 1,7 miliarde de euro și cheltuieli de capital nete de 2,5 miliarde de euro.

Vânzări anuale de 30,1 miliarde de euro, în Europa

În Europa, vânzările nete ale grupului au fost în trimestrul patru de 8 miliarde de euro, cu 1,9% mai mici față de 2020 (la un curs de schimb constant) sau în scădere  cu 1,5% la cursul de schimb real, din cauza unei săptămîni în plus pe care 2021 a avut-o față de 2020.  Excluzând această săptămână, vânzările nete din trimestrul patru al ui 2021, în Europa, au crescut cu 3% ( la curs de schimb constant). La nivelul întregului an, grupul a vândut în Europa de 30,1 miliarde de euro, cu 3% mai mult decât anul trecut.

În ceea ce privește vânzările online, magazinele grupului din Europa au generat 1,3 miliarde de euro în trimestrul 4, cu 6,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut și 4,4 miliarde de euro în 2021, cu 25% mai mult decât în 2020.

La nivel global, compania a înregistray vănzări nete de 75,6 miliarde de euro în 2021, din care 7,7 miliarde de lei au fost generați online.

„Rezultatele noastre financiare din 2021 au depășit semnificativ așteptările noastre inițiale, cu rezultate pozitive pe întregul an, o creștere comparabilă a vânzărilor și o stabilitate a câștigurilor  comparabile pe 52 de săptămâni, comparativ cu rezultatele record în 2020. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda provocărilor legate de lanțul de aprovizionare, a presiunilor inflaționiste în creștere și a efectului dilutiv pe măsură ce continuăm să ne extindem rapid în zona omnichannel. Investiția în platforma noastră omnichannel și-a dovedit încă o dată utilitatea în 2021, cu o creștere a vânzărilor online nete ale grupuluui cu peste 38% comparativ cu 2020, ceea ce reprezintă o creștere pe doi ani de peste 105%. Acest lucru a avut un impact pozitiv asupra vânzările nete ale Grupului din 2021, care, la 75,6 miliarde de euro, au rămas ridicate – în creștere cu 3,3% față de 2020 la rate constante”, a declarat Frans Muller, CEO Ahold Delhaize.

Compania are în Europa 5.404 magazine, față de 5.167 în perioada similară a anului trecut.

Cheltuieli de  364 de milioane de euro legate de Covid-19

Pentru a proteja clienții și angajații și pentru a sprijini comunitățile locale în timpul pandemiei COVID-19, Ahold Delhaize a cheltuit 364 de milioane de euro.  din care 20 de milioane de euro din donații caritabile suplimentare.

„Anul trecut a fost un an volatil și în multiple moduri imprevizibil, lucru care i-a afectat pe mulți. După greutățile pe care le văzusem deja în 2020, în 2021, comunitățile locale s-au confruntat din nou cu provocări fără precedent cauzate de pandemie și de dezastrele naturale. Am considerat că este important să ne continuăm sprijinul. Sunt mândru că mărcile și asociații noștri locali s-au dedicat luptei împotriva foametei și a inegalității, au sprijinit educația pentru copii și inițiativele de sănătate mintală și au făcut donații pentru spitale. Costurile ajutorului COVID-19 se ridică la aproape 1 milion de euro pe zi, pe parcursul întregului an. „, a declarat Frans Muller, director executiv al Ahold Delhaize.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent peste 900 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...