Câţi bani a făcut AFI Palace Cotroceni din închirierea spaţiilor în 2012

AFI Europe, care deţine active evaluate la 388 milioane de euro în România, a încasat anul trecut 26,9 milioane euro din închirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, în creştere cu 9,4% faţă de nivelul raportat anul precendent.
Economica.net - mie, 13 mart. 2013, 11:14
Câţi bani a făcut AFI Palace Cotroceni din închirierea spaţiilor în 2012

„Pe partea operaţională, mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, cel mai mare şi cel mai important active deţinut, a înregistrat o creştere de 14% în RON (9% în euro) a cifrei de afaceri anuale a chiriaşilor (din vânzări) pentru 2012 comparativ cu 2011, afacerile anuale cumulate fiind de 196 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului.

AFI Palace Cotroceni a consemnat o creştere şi a traficului, având o medie zilnică de mai mult de 52.000 de vizitatori şi un total de peste 19 milioane de vizitatori pentru anul 2012.

„Venitul net al AFI Europe România din operaţiunile mall-ului AFI Palace Cotroceni a crescut în 2012 cu 9,4%, comparativ cu 2011, ajungând la un total de 26,9 milioane de euro, faţă de 24,6 milioane de euro, cât ne arătau cifrele în 2011”, se precizează în comunicat.

AFI Palace Cotroceni şi recent inaugurata clădire de birouri, AFI Park 1, au contribuit la creşterea valorii activelor companiei cu 18 milioane de euro.

„AFI Europe îşi continuă strategia de a construi un puternic circuit financiar, în prezent axându-se pe dezvoltarea a două dintre proiectele sale comerciale, mall-ul AFI Palace Ploieşti şi AFI Park 2, cea de-a doua clădire de clasa A din cadrul proiectului AFI Park”, se menţionează în comunicat.

AFI Palace Ploieşti este în construcţie şi va fi deschis în luna octombrie, în prezent gradul de ocupare fiind de peste 70% retailerilor. În plus, pe parcursul anului 2012, proiectul a beneficiated o finanţare în valoare totală de 30 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank International.

În AFI Palace B. Noi, un alt proiect de retail pe care compania îl are în vedere pe piaţa locală, au fost închiriate spaţii totalizând 12.000 metri pătraţi.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a finalizat în 2012 prima clădire de birouri de clasa A din cadrul proiectului AFI Park şi a închiriat 85% din clădire unor companii internaţionale de top precum Endava, Microchip Technologies şi Cameron.

Compania a început construirea clădirii AFI Park 2 care deţine o suprafaţă de închiriat de 12.000 metri pătraţi. Finalizarea clădirii AFI Park 2 va avea loc în primul trimestru al anului 2014. AFI Park va cuprinde la final cinci clădiri de birouri.

Suprafaţa totală închiriabilă a activelor AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, este 488.000 de metri pătraţi, cu o valoare de 1,5 miliarde de euro, în creştere cu 175 de milioane de euro faţă de 2011.

AFI Europe, membru al AFI Group, este activă în dezvoltarea de proiecte şi investiţii în Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume se concentrează pe majorarea profitului şi a vânzărilor, aducând în......
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Prețul spot al energiei electrice este aproape zero azi la prânz pe piața din România, pe fondul unei oferte mai mare ...