Câţi români s-au vaccinat – rata de acoperire în ţară şi în Bucureşti – date oficiale 28 septembrie 2021

Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional este de aproximativ 33%, iar în Bucureşti de 51,13%, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiţă.
AGERPRES - mar, 28 sept. 2021, 15:53
Câţi români s-au vaccinat - rata de acoperire în ţară şi în Bucureşti - date oficiale 28 septembrie 2021

„Acoperirea vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă rezidentă cu vârstă de peste 12 ani este de aproximativ 33%. Practic o treime din populaţia României în momentul de faţă este vaccinată cu cel puţin o doză, majoritatea sunt persoane vaccinate cu schemă completă. În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală pe Municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este de 51,13%. Toate judeţele, exceptând unul singur, au rată acoperire vaccinală de peste 20%”, a precizat el, scrie Agerpres.

Potrivit şefului CNCAV, în prezent, sunt active 635 de centre de vaccinare cu 914 fluxuri de imunizare.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că, odată cu începerea administrării dozei a treia, au fost redeschise centre de vaccinare anti-COVID care au avut activitatea suspendată.

„Ca urmare a creşterii adresabilităţii şi a nevoii de a permite un acces cât mai mare la vaccinare pentru toţi cei care doresc să efectueze doza de rapel au fost redeschise o parte din centrele de vaccinare – aproximativ 20% din centrele care au avut activitatea suspendată temporar s-au redeschis, astfel încât astăzi avem 635 de centre active, în total având 914 fluxuri de vaccinare, ceea ce înseamnă peste 100.000 de persoane capacitatea de vaccinare reală zilnică la care se adaugă posibilităţile celelalte de vaccinare – fie în unităţile medicale în cazul în care vorbim de pacienţii cronici sau ceilalţi pacienţi internaţi”, a explicat el.

Până la 27 septembrie au fost vaccinate anti-COVID peste 422.500 de persoane în cabinetele medicilor de familie, majoritatea în mediul rural.

„În momentul de faţă, se înregistrează activităţi de vaccinare în 2.875 de cabinete de medicină de familie. Este un număr în creştere. (…) Sunt aproximativ 150 de spitale în care se poate efectua vaccinarea pacienţilor cronici, fiind vaccinaţi peste 8.800 de pacienţi. În 27 de spitale private au fost vaccinaţi până la acest moment peste 1.983 de pacienţi”, a adăugat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, la o şcoală din Bucureşti au fost imunizate, marţi, 85 de persoane – elevi, părinţi şi cadre didactice – cu ajutorul unei echipe mobile.

„Activitatea va continua. (…) Până la acest moment, au fost vaccinaţi peste 400 de elevi în unităţile de învăţământ cu ajutorul echipelor mobile sau la centrele de vaccinare din proximitate”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Iohannis, despre un Guvern minoritar sprijinit de PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei ce vor să fie cu noi
Iohannis, despre un Guvern minoritar sprijinit de PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei ce vor să fie cu noi
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că este nevoie de un Guvern care să rezolve problemele cu care se confruntă ...
Iohannis: În vestul Europei pandemia a fost domolită prin vaccinare. Noi de ce nu putem aşa ceva?
Iohannis: În vestul Europei pandemia a fost domolită prin vaccinare. Noi de ce nu putem aşa ceva?
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că în toate statele din vestul Europei pandemia de COVID-19 ...
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,29% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,29% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...