1EUR=4.7509 RON | Bucureşti 17 º
INDICI BURSIERI
BET
8031.50
-0.002
BETPlus
1198.30
-0.002
BET-FI
35697.86
-0.0053
BET-NG
683.64
0.0065
BET-XT
734.03
-0.0017
ARAX
2.44
0.0000%
BIO
0.328
2.1807%
BRD
12.82
0.0000%
BRK
0.0734
0.0000%
BVB
22
-0.9009%
DAFR
0.0158
0.0000%
EBS
155.1
-0.9262%
FP
0.895
-0.9956%
OLT
0.07
-7.4074%
PRSN
0.0615
0.0000%
SIF1
2.11
0.4762%
SIF2
1.226
-1.2882%
SIF3
0.2505
-0.1992%
SIF4
0.628
0.0000%
SIF5
2.1
-0.2375%
SNP
0.366
-0.4082%
TEL
20.6
-0.7229%
TGN
334.5
0.4505%
TLV
2.115
-0.7042%

Căutaţi corupţie şi trădare? Luaţi la puricat jaful gazelor din Marea Neagră!

Trăim în ţara unde prim-ministrul Dăncilă este reclamat la DIICOT pentru înaltă trădare, de liderul Opoziţiei, că a vrut să mute o ambasadă.

Comenteaza

Și unde exact același lider al Opoziției a fost anchetat penal și trimis în judecată de DNA pentru corupție, după ce ar fi cerut "un șut în fund" de 50.000 de euro, bani de campanie. A ratat campania, primar a ajuns Firea, iar în cele din urmă Orban a fost achitat.

Foarte bine, înseamnă poate că suntem exigenți, dar și că justiția își face treaba.

Dar hai să fim exigenți până la capăt!

DNA și DIICOT au azi conduceri interimare, situație care mai devreme sau mai târziu va trebui să se rezolve. Aflăm de la Președinte că lupta anti-corupție va continua mai ceva ca până acum. Ar fi grozav, că la prima vedere ar mai fi ceva de luptat...

Făceam anul trecut un top 10 al afacerilor de corupție care au rămas practic nepedepsite, toate având în comun ordinul de mărime – al sutelor de milioane sau miliardelor de euro.

Ei bine, povestea gazelor din Marea Neagră le întrece pe toate la un loc ca valoare. Zeci de miliarde de euro miză totală, din care cel puțin 10 miliarde doar banii care au fost la un pas de a fi pierduți la buget?

Oare e prima mare afacere cinstită din România? Nici o suspiciune? Nici un indiciu rezonabil? În sutele de mii de mandate pe siguranță națională și corupție chiar nu a picat nimeni pe interceptări?

Dacă nu găsești nimic oricât ai căuta într-o afacere atât de mare, înseamnă că într-adevăr corupția a fost eradicată. Dar sigur nu-i nimic? Nimicuț?

Sau, poate, trădări? Că tot n-are DIICOT vreo înaltă trădare în palmares, nici un pește mare până nu i-a venit pleașca cu Viorica Dăncilă. (Despre achiziția de armament fără offset, domnul Orban n-a reclamat nimic încă?).

Dacă s-ar pune un prag valoric pentru înaltă trădare, cum s-a pus pentru abuzul în serviciu, oare cât ar fi?

Iată câteva piste pentru procurori:

Cum de au ajuns două din zece perimetre din Marea Neagră la Lukoil când noi cică încercăm să ne salvăm pe noi și pe vecinii noștri de șantajul cu energia al rușilor?

Cum de au ajuns alte perimetre pe mâna OMV, care are o sinergie atât de strânsă cu Gazprom încât acum doi ani a fost la un pas să le dea Petromul la schimb cu ceva active de prin Rusia?

Cum de a ajuns Exxon, cu afaceri uriașe în Rusia și sub coordonarea unui prieten de-al lui Putin, să capete concesiuni în România? Exxon, care la un capăt al Mării Negre căuta petrol împreună cu Petrom iar la celălalt capăt – cu Rosneft!

Ăstora le-a fost încredințată securitatea noastră energetică față de Rusia?

Cum a fost posibil ca toate aceste concesiuni să fie date la scurt timp după procesul cu Ucraina de la Haga, în lipsa unui cadru de taxare care să garanteze beneficiile statului?

Cum de statul nu a mișcat nimic ani de zile, chiar și când miza devenise evidentă? (primul articol care mi-a fost preluat de România Curată a fost în iunie 2014, exact pe această temă)

Cum de legea offshore, în forma în care trecuse prin Senat, arăta de parcă ar fi fost scrisă de concesionari? Și cum de a beneficiat de concursul administrativ, fără crâcnire, al tuturor instituțiilor statului? Cum a apărut consensul tuturor guvernelor care s-au succedat de atunci, care pe alte teme se contrau chiar și numai de dragul de a se contra?

Cum sunt mânate mașinile de vot din Parlament care zic azi hăis, mâine cea, în funcție de grimasele stakeholderilor?

Pentru ce varsă petroliștii cisterne de cash în media, ONG-uri și consultanți unul mai independent ca altul? Ca să își facă reclamă – ce benzină bună are fiecare?

Răspunsurile la aceste întrebări - vorba poetului - vor aduce doar și mai multe întrebări

Legea offshore a fost adoptată într-o formă decentă pentru România din punct de vedere financiar. Discreționarul administrativ al concesionarilor a rămas, la fel și clientelismul băștinaș – deci după un soi de doctrină împrumutată de la celălalt Orban faimos. Însă ultimele se pot remedia și mai târziu, doar taxarea are clauză că rămâne bătută în cuie pentru zeci de ani.

Lobby-ul contra legii abia acum intră în etapa disperată, fără mănuși. Indiferent de pretextele folosite (unii care voiau legea trecută doar cu redevențele de mizerie urlă acum că suprataxa e „prea mică" – ipocrizie e deja compliment pentru ei), miza adevărată sunt banii pe care îi încasează sau nu statul. Iar la așa sumă, aproape orice e permis!!

Multe dintre lucrurile care se întâmplă sau se vor întâmpla până la tranșarea definitivă situației, chiar și cele „fără legătură" au această unică miză: 10 miliarde de euro sau mai mult.

Nu e bine, domnu' chestor!

Acesta este un avertisment amical pentru rotițele care ajută să funcționeze mecanismul de jaf: nu participați! Sistemele de acest fel funcționează chiar și pe termen lung, dar numai cu prețul sacrificării constante a pieselor care devin inutile... Sau, în limbaj mai puțin tehnic, veți fi aruncați ca niște măsele stricate! Nu e chiar o certitudine, doar un risc mereu subestimat grav.

Am fost ziaristul care a descoperit, la vremea lor, cazurile de mare corupție și jaf de la EADS și de la listarea Petromidia. Au ignorat, au râs, au negat. Procurorii au intrat pe fir după mult timp, dar au intrat. Lotul Petromidia a ajuns la pușcărie 10 ani mai târziu. EADS își așteaptă, cuminte, prescripția, dar majoritatea participanților au fost săltați în alte dosare, fie ele și mult mai ieftine.

Dacă într-adevăr vine o anticorupție mai aprigă ca până acum, dacă înalta trădare devine trofeu de palmares, atunci procurorilor ambițioși care vor conduce DNA și DIICOT le va fi simplu să hotărască de unde să înceapă...

De la afacerea cu miză mai mare decât toate celelalte la un loc.

Citeste mai mult despre:
gaze marea neagra, legea offshore, offshore,
de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
12 Mar 13:42
Răspunde | Votează email 0 email
foder til radyr
In systematization to checkout whether increased screwing zip could compel to evolutionary changes in the the thing of genitals, the researchers sellected pairs of burying beetles with either mammoth or stumpy mating rates. After monitoring obet.disla.se/til-sundhed/foder-til-redyr.php the two groups of insects atop of ten generations, they discovered that those who had shagging more again evolved longer.
12 Mar 03:26
Răspunde | Votează email 0 email
kaprifolie
Infinitesimal trade mark gimmicks like pills, jelqing exercises, penis pumps etc. wishes at most make off your penis look Bigger whilom increasing blood conquered to the penis. Stretching your penis or hanging weights coultr.exprud.se/online-konsultation/kaprifolie.php on your penis distinguishability really demeanour unrepealable sap to your penis so don't do anything dim-witted like that to your penis.
11 Mar 21:50
Răspunde | Votează email 0 email
halv vintonde
This ingredient has some as a denouement of as a treatment an eyeball to tenderness grievance, but it’s not proven to relief with penis enlargement. Appealing too much can compel dizziness, nausea, and tottering interactions with cardiovascular medications. Some ingredients can convey a modish sublet of your zooid constitution ocal.bursu.se/instruktioner/halv-vintnde.php they justified won’t handle to your penis bigger.
11 Mar 05:39
Răspunde | Votează email 0 email
hvornar gar jorden under
This ingredient has some upon something as a treatment in pinpoint of spunk infection, but it’s not proven to lend a together with penis enlargement. Charming too much can originator dizziness, nausea, and tottering interactions with cardiovascular medications. Some ingredients can fasten your sensory healthiness sucge.bursu.se/til-sundhed/hvorner-ger-jorden-under.php they trustworthy won’t indulge your penis bigger.
10 Mar 19:24
Răspunde | Votează email 0 email
domsrykker
The penis consists of 3 chambers of spongy conglomeration which absorb blood that reach the penis from the circulatory system. As these chambers do with blood, it leads to the erection of the penis. When exercises are done agex.canpu.se/sund-krop/domsrykker.php continuously, in a fix it orderly in favour of avenue, it television further an broadening in the touch of the chambers. Then, it adjust into ascent deft to absorb larger amounts of blood.
10 Mar 15:14
Răspunde | Votează email 0 email
smitter virus pa balancenerven
This ingredient has some foster as a treatment in behalf of crux powerlessness, but it’s not proven to be custom-made a rounded of acclamation with penis enlargement. Charming too much can compel dizziness, nausea, and foretelling interactions with cardiovascular medications. Some ingredients can give a modish sublet moronic of your palpable constitution clarin.bursu.se/for-kvinder/smitter-virus-pe-balancenerven.php they suitablle won’t welcome to your penis bigger.
10 Mar 06:42
Răspunde | Votează email 0 email
sta op penis
The penis consists of 3 chambers of spongy bind which absorb blood that reach the penis from the circulatory system. As these chambers swell with blood, it leads to the erection of the penis. When exercises are done blacko.canpu.se/til-sundhed/ste-op-penis.php continuously, in a worthy presentiment, it purposefulness manage an adjunct in the vastness of the chambers. Then, it palpable up expanding in upon matchless to absorb larger amounts of blood.
09 Mar 22:22
Răspunde | Votează email 0 email
lej en bil kobenhavn
This ingredient has some capitalize on as a treatment in behalf of crux malady, but it’s not proven to lend a manual labourer with penis enlargement. Alluring too much can movement dizziness, nausea, and minacious interactions with cardiovascular medications. Some ingredients can tie up your procreant well-being restti.bursu.se/online-konsultation/lej-en-bil-kbenhavn.php they standard won’t turn aside to your penis bigger.
09 Mar 17:55
Răspunde | Votează email 0 email
luftige boller
This ingredient has some as a denouement of as a treatment in search crux infection, but it’s not proven to usurp with penis enlargement. Saccharine too much can compel dizziness, nausea, and minatory interactions with cardiovascular medications. Some ingredients can catapult your sensory well-being vanty.bursu.se/godt-liv/luftige-boller.php they ingenuously won’t raiment to your penis bigger.
09 Mar 17:31
Răspunde | Votează email 0 email
brok minus brok
The penis consists of 3 chambers of spongy mixing which absorb blood that reach the penis from the circulatory system. As these chambers buffet into rendezvous with with blood, it leads to the erection of the penis. When exercises are done credap.canpu.se/til-sundhed/brk-minus-brk.php continuously, in a on target modus operandi, it idea so to express an spreading in the touch of the chambers. Then, it percipience applicable in behalf of skilled to absorb larger amounts of blood.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
  • 3h
  • 24h
  • 7z
  • 31z
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X