1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Ce lasă în urmă Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare

Omul de afaceri are o avere de circa 350 de milioane de euro şi controlează, pe lângă Antene, una dintre cele mai cunoscute firme de trading din România.

08 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Dan Voiculescu îşi controlează afacerile prin intermediul firmei Grivco, înfiinţată încă din 1991. Grivco funcţionează ca o casă de comerţ, mare parte a veniturilor provenind din operaţiuni de export-import de produse, mai ales chimice. Grivco cumpără şi vinde orice, chiar şi energie. Cele mai cunoscute activităţi ale lui Voiculescu sunt însă cele din media.

Toate companiile controlate, direct sau indirect, de Voiulescu întregistrează venituri operaţionale de aproape 150 de milioane de euro. Circa 45% din această sumă este produsă de posturile TV, Antena TV Group SA aducând 52 de milioane de euro, iar Antena 3 SA producând peste 15 milioane de euro.

Citește aici filmul evenimentelor de azi și detalii din sentința citită la Curtea de Apel București - confiscarea bunurilor și sumelor din conturile familiei Voiculescu.

Govcrest International, firmă de comerţ internaţional cu produse chimice, a avut şi ea venituri impresionante anul trecut (peste 23 de milioane de euro), în timp ce Grivco SA punctează cu 11 milioane de euro, iar Convergent Media (editorul Gazetei Sporturilor) produce 9,5 milioane de euro. Profiturile înregistrate de firmele lui Voiculescu sunt în marja de 10% din afaceri.

La finele lui 2012, companiile controlate de familia Voiculescu deţineau active în valoare de circa 208 de milioane de euro. Cele mai valoroase bunuri se găseau în portofoliul Antena TV Group SA (70 de milioane de euro), Grivco SA şi al Companiei de Cercetări Aplicative şi Investiţii (câte 42 de milioane de euro fiecare). Govcrest International deţinea la rândul său active de aproape zece milioane de euro, în timp ce o serie de companii media (Antena 3, Intact Production, Convergent Media şi Editura Intact) aveau în portofoliu active de circa 27 de milioane de euro.

Voiculescu are o avere estimată la 340-360 de milioane de euro, în scădere pronunţată faţă de 2009, când era cotat cu 1,5 miliarde de euro.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in cazul Dosarului ICA. Decizia este definitivă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO