Ce planuri are în 2022 Endava, companie de software cu aproape 3.000 de angajaţi în România

Endava, compania britanică cu 10 centre de livrare în România, va continua să pună pe primul plan în anul 2022 programele de pregătire pentru angajații săi și inițiativele pentru a le asigura acestora evoluția la locul de muncă. Pe lângă acestea, compania va continua să fie prezentă în comunitățile locale, prin participarea la evenimente alături de colaboratori din zona tehnică, oferirea de oportunități de carieră pentru juniori, dar și prin parteneriate cu diverse ONG-uri.
Lidia Neagu - mie, 02 feb. 2022, 21:56
Ce planuri are în 2022 Endava, companie de software cu aproape 3.000 de angajaţi în România

Rezoluții pentru 2022

La începutul oricărui an majoritatea își trasează planuri pentru a își îndeplini obiectivele propuse și pentru a se bucura de un an de succes. Nici companiile nu fac excepție de la această tradiție. Astfel, pentru 2022, Endava își propune o serie de planuri pentru a asigura creșterea și dezvoltarea oamenilor săi. Compania spune că va continuă să pună accent pe grija pentru angajați, dar și pe extinderea către noi piețe și industrii și atragerea de noi talente. 

Bunăstarea angajaților rămâne o prioritate și pentru Endava și în 2022, prin continuarea programului Endava Wellbeing. Acesta le oferă masterclass-uri care pun accent pe gestionarea emoțiilor, meditație, construirea unor relații pozitive cu cei din jur și multe altele. 

La Endava dezvoltarea profesională a oamenilor este unul din pilonii principali, astfel încât angajații sunt încurajați să participe la training-uri tehnice, livrate atât în interiorul companiei de către colegii lor, cât și de traineri externi. Urmând astfel de cursuri, angajații reușesc să își crească aria de expertiză și să contribuie în mod direct la dezvoltarea business-ului. Lucrul notabil este că fiecare angajat poate alege tipul și numărul de training-uri la care participă în funcție de planul său de carieră și discuțiile cu career coach-ul. Încă din prima zi în companie, angajaților le este atribuit un coleg senior, alături de care își stabilesc obiectivele de carieră și ce pași trebuie să urmeze pentru a le atinge. De asemenea, angajații sunt încurajați să devină parte din comunitățile tehnice interne, grupuri destinate aprofundării și schimbului de informație despre diverse tehnologii, arii sau practici de lucru.

„Preocuparea pentru echilibrul și evoluția angajaților rămân o prioritate pentru Endava și în acest an”,  a declarat Monica Daliu, Regional Head of People Development, Recruitment & Communications. „Vom oferi angajaților noștri în continuare accesul la programe de învățare și dezvoltare, atât pe plan profesional cât și personal, zonă sincronizată la modelul de lucru hibrid pe care l-am adoptat în septembrie 2021. De asemenea, strategia de creștere a companiei include și o nouă componentă de susținere a tinerilor talentați, specialiști IT pasionați de inovație, tehnologie și dezvoltare continuă, motiv pentru care ne dorim să fim cât mai prezenți în comunitate, prin diferite parteneriate, evenimente și programe care își propun să susțină dezvoltarea industriei.” 

Contribuția adusă în comunitate este un alt punct important. În perioada următoare, Endava pregătește mai multe evenimente pentru pasionații de tehnologie și inovație, unde specialiști din diverse domenii vor discuta despre proiectele lor, provocări și cum au reușit să le depășească. Ca de fiecare dată, toate aceste oportunități de învățare vor fi oferite comunității în mod gratuit. În plus, Endava va continua să se implice activ în comunitățile din orașele în care activează, susținând zone precum educația sau inițiative cu impact asupra mediului înconjurător.

Mai mult decât atât, Endava și-a dorit mereu să contribuie la dezvoltarea comunității și prin programele destinate celor aflați la început de drum în IT. Compania va continua să ofere programe de tipul School for…, Graduate Programs sau Internship pentru studenți, absolvenți sau persoane care își doresc o reconversie profesională. Înscrierile pentru astfel de programe au început deja în mai multe locații din întreaga țară precum Brașov, București, Iași sau Cluj. Participanții vor beneficia de o perioadă de învățare, în care vor îmbina teoria cu activitățile practice, fiind susținuți în permanență de mentori cu experiență din cadrul companiei. 

O alta punte către comunitate o reprezintă inițiativele educaționale în parteneriat cu universitățile – o tradiție a companiei de mulți ani, care va continua și anul acesta prin cursuri predate de către profesioniștii Endava, susținerea activității unor asociații studențești sau programe de mentorat și ghidare în carieră. 

Retrospectiva anului 2021

Prezentă de peste 20 de piața din România, Endava a marcat în anul 2021 o serie de momente-cheie. 

Unul dintre acestea a fost trecerea permanentă la sistemul de lucru hibrid. Compania a optat pentru acest model, nu doar ca răspuns la contextul sanitar actual, ci mai ales deoarece angajații săi au spus că preferă să aibă flexibilitate și să poată lucra fie de acasă, fie de la birou.

În noiembrie, Endava a anunțat extinderea către trei noi orașe din România: Craiova, Suceava și Sibiu și deschiderea mai multor poziții pentru comunitatea IT, vizând: dezvoltatori software, testeri, ingineri în managementul aplicațiilor, experți în zona de date, angajați în serviciile de suport, analiști, manageri de proiect și arhitecți software.   

La finalul anului, compania a trecut pragul de 10.000 de angajați în întreaga lume. Dintre aceștia, peste 5.000 sunt localizați în regiunea Europa Centrală (Bulgaria, Moldova, România) și lucrează pentru diverși clienți din industrii precum plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom) sau logistică. Fiind una dintre cele mai mari companii de software de pe piața locală și în topul celor mai doriți angajatori, Endava este în proces continuu de extindere a echipei.

Dincolo de aceste realizări, Endava a continuat să le ofere oportunități de dezvoltare angajaților, punându-le la dispoziție resurse atât pentru dezvoltarea profesională, cât și pentru cea personală prin programul Endava Wellbeing, să ofere contexte de învățare pentru comunitatea externă prin evenimente precum European TechTalks sau să sprijine cauze umanitare prin parteneriate cu ONG-uri din domeniul educației, sănătății sau mediului înconjurător. 

„Pentru noi 2021 a adus schimbări importante în modul în care lucrăm. Angajații noștri ne-au spus că își doresc mai multă flexibilitate, astfel încât am regândit fluxurile de muncă, cât și biroul nostru din București, pentru a răspunde nevoilor lor. Am trecut astfel la un mod de lucru hibrid, care asigură atât timp individual de muncă de acasă sau de la birou, cât și interacțiune cu echipa atunci când ea este necesară. Din perspectiva business-ului nostru, anul trecut ne-am bucurat să anunțăm extinderea prezenței noastre la nivel regional și creșterea numărului de angajați la nivel global, ca urmare a creșterii cererii pentru serviciile noastre. Dezvoltarea noastră este o recunoaștere a calității serviciilor pe care le oferim clienților noștri și a relațiilor durabile pe care le construim în cadrul fiecărui proiect”, a declarat Claudiu Constantinescu, Director Regional, Central Europe, Endava.

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și livrând soluții robuste.      

Compania ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.  

Endava are birouri in Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria, Croația și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...