Ce spune Friesland despre închiderea fabricii Napolact de la Cluj

Informaţiile despre închiderea fabricii FrieslandCampina din Cluj sunt speculaţii, iar o decizie privind relocarea producţiei în altă unitate a companiei nu a fost luată, a declarat pentru MEDIAFAX Cornel Caramizaru, director de vânzări al FrieslandCampina România.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 13:35
Ce spune Friesland despre închiderea fabricii Napolact de la Cluj

„Informaţiile despre închiderea fabricii FrieslandCampina din Cluj sunt speculaţii. Fabrica nu a fost închisă, este funcţională ca şi până acum. O decizie privind relocarea producţiei de la Baciu către altă unitate de producţie nu a fost luată. Pentru a îşi asigura o prezenţă sustenabilă pe termen lung în România, FrieslandCampina caută continuu să îmbunătăţească producţia, distribuţia, strategiile de marketing, vânzări şi resurse umane, în condiţiile de piaţă dificile din prezent. În acest sens, FrieslandCampina analizează în mod constant unde şi cum este cel mai eficient să producă mărcile companiei”, a arătat Caramizaru.

El spune că Napolact este cea mai importanta marcă a companiei, care investeşte constant în calitatea produsului şi în marketing.

„Chiar de curând am facut îmbunătăţiri la nivel de ambalaj. Asta dovedeşte încă o dată angajamentul nostru pe termen lung de a creşte brandul. Brandurile noastre, Napolact, Oke si Milli sunt produse din lapte din Ardeal. Avem o reţea extinsă de fermieri în Transilvania de la care colectăm laptele. Intenţia noastră este să ne dezvoltăm rețeaua, tocmai pentru că ne concentrăm pe creştere”, a afirmat Caramizaru.

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că săptămâna viitoare va avea o întâlnire la Prefectură cu conducerea FrieslandCampina pentru a vedea situaţia activităţii companiei în judeţul Cluj.

La rândul său, directorul Agenţiei Judeţene şentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a spus că nu a primit nicio notificare privind o eventuală disponibilizare colectivă la fabrica Napolact din Baciu.

Aceste declaraţii vin în contextul în care presa a relatat o posibilă închidere sau relocare a fabricii deţinute de FrieslandCampina la Baciu în judeţul Cluj.

În luna mai, compania olandeză FrieslandCampina a anunţat închiderea fabricii din comuna Ţaga, judeţul Cluj, susţinând că au scăzut vânzările din cauza interesului scăzut pentru specialităţile de brânzeturi româneşti.

„Unitatea de producţie de specialităţi de brânză, deţinută de compania FrieslandCampina în comuna Ţaga, este funcţională până la 1 iunie, dată de la care va intra în conservare. Decizia a fost luată ca urmare a interesului scăzut pe care consumatorii români îl au pentru specialităţile de brânzeturi româneşti. Acest fapt a dus la scăderea continuă a vânzărilor şi, implicit, a producţiei, deşi compania a făcut investiţii foarte mari în campanii de promovare a gamei de brânzeturi de la Ţaga. Compania va continua să comercializeze produsele existente în stoc, iar atunci când contextul pieţei va fi favorabil, iar preferinţele de consum ale românilor în ceea ce priveşte brânza se vor schimba, nu exclude posibilitatea repornirii producţiei în această unitate”, preciza la acel moment compania.

Reprezentanţii companiei FrieslandCampina au arătat că cei 12 angajaţi ai unităţii din Ţaga „vor beneficia de pachete compensatorii conform contractului colectiv de muncă”.

Cu un număr de 550 de angajaţi, compania prelucrează anual 32 de milioane de litri de lapte, colectaţi de la 1.300 de ferme selectate din Transilvania.

Potrivit site-ului companiei Napolact, de mai bine de 105 de ani, aceasta este unul din cei mai importanţi producători de lactate. Producător de unt şi brânză de vacă şi transformat în Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Cluj odată cu naţionalizarea din 1948, Napolact s-a născut ca brand în 1990.

Fabrica din Cluj-Napoca s-a mutat în Baciu în 2006.

Grupul olandez FrieslandCampina este prezent în România prin trei companii: Napolact, Friesland Campina România şi Industrializarea Laptelui Mureş.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, FrieslandCampina România a avut în 2011 o cifră de afaceri de 382,7 milioane lei şi un profit net de 6,8 milioane lei, Napolact a avut afaceri de 222 milioane lei şi un câştig de 9,2 milioane lei, iar Industrializarea Laptelui Mureş a avut afaceri de 124 milioane lei şi un profit net de circa 81.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...