Ce spune unul dintre cei mai importanţi români de la Microsoft despre Windows Phone

În cadrul primei ediţii a ECONOMICA.NET LIVE! , transmisă din cadrul evenimentului ICEEFEST 2014, care a avut loc săptămâna trecută, am discutat despre smartphone-urile din ziua de azi cu doamna Nancy Nemeş, Windows Phone Category Leader din cadrul Microsoft.
Economica.net - Dum, 22 iun. 2014, 12:02
Ce spune unul dintre cei mai importanţi români de la Microsoft despre Windows Phone

ECONOMICA.NET Cum a evoluat piaţa de publicitate online odată cu creşterea numărului de smartphone-uri?

În general publicitatea pe device-uri mobile reprezintă un mare factor de viitor. Şi în prezent în zona de marketing toată lumea vorbeşte despre mobile marketing atât pe telefoane cât şi pe tablete. Cred că este o oportunitate foarte mare, iar multe companii sunt abia la început, suntem încă în paşi mici de copil. Faptul că primul device pe care îl folosim este telefonul ca ecran principal pe care vizualizăm informaţii, fiind urmat de tabletă, aceste două medii sunt extrem de interesante pentru zona publicitară.

ECONOMICA.NET Windows Phone a intrat pe o piaţă dominată de Android în urmă cu câţiva ani. Cât de populare au devenit device-urile cu Windows Phone  în ultima perioadă?

Odată cu lansarea Windows 8, sistemul permite o experienţă unică asupra tuturor device-urilor pe care le avem de la tabletă la PC. Cu Windows Phone 8.1, pe care l-am lansat recent, puteţi să aveţi aceleaşi date din cloud pe toate device-urile. Zona de smartphone-uri datorită acestor facilităţi a crescut foarte mult, iar anul acesta conform datelor IDC, suntem al treilea sistem de operare pentru smartphone la nivel global şi numărul doi în România. Creşterea este semnificativă. Avem cote de piaţă de peste 10% în zece ţări, printre care trei sau patru ţări din zona Europei de Est.

ECONOMICA.NET Au fost afectate vânzările din România de fluxul tot mai mare de telefoane chinezeşti vândute sub brand românesc?

Modelul nostru de business este să avem un ecosistem de parteneri foarte puternici, iar pentru noi calitatea este foarte importantă, nu numai în ce priveşte hard-ul ci şi serviciile pe care le oferim sau aplicaţiile pe care le punem la dispoziţie clienţilor noştri. Percepţia că nu sunt destule aplicaţii în Windows Phone Market trebuie schimbată, pentru că sunt peste 250.000 aplicaţii disponibile în magazin. Noi punem foarte mult accent pe calitate atât în ceea ce priveşte partea hard, partea soft, dar şi aplicaţiile pe care le furnizăm.

ECONOMICA.NET De ce ar trebui să ne achiziţionăm un telefefon cu Windows Phone?

În Microsoft aveţi o experienţă unică dată de câteva puncte importante care vorbesc pentru Windows Phone. În primul rând este cel mai personal telefon dintre toate. Noi spunem că nu am creat un telefon pentru toată lumea, ci am creat un telefon pentru fiecare dintre noi. Competitorii noştri se uită la acest aspect într-un mod diferit. Eu cred că ecranul unui smartphone este cel mai personal lucru pe care îl avem, pentru că în acest spaţiu se află tot istoricul nostru, toţi prietenii, muzica preferată şi este foarte important să îl ai cât mai personalizat.

În al doilea rând, din punct de vedere al aplicaţiilor, pentru noi este importantă calitatea. În zona de dezvoltatori globali s-au făcut progrese foarte mari. Conectivitatea pe care o aveţi între telefon, tabletă, PC chiar şi Xbox este integrată între toate aceste device-uri. Este foarte important ca utilizatori finali să vadă că soluţia noastră permite accesarea datelor de oriunde v-aţi afla. Dacă încărcaţi o aplicaţie pe smartphone o aveţi în acelaşi timp şi pe tabletă sau PC. Dacă facem o poză cu un Windows Phone apare prin intermediul OneDrive pe toate celelalte device-uri pe care le avem.

ECONOMICA.NET Vă doriţi vreo funcţionalitate în plus pentru smartphone-ul dvs pe care nici un producător nu a integrat-o încă?

Depinde foarte mult de profilul utilizatorului. Din punctul meu de vedere, la felul în care îl utilizez eu, am tot ce îmi trebuie şi am să vă spun şi de ce. Eu folosesc smartphone-ul pentru e-mail şi este absolut extraordinar să pot să fiu în orice ţară din lume şi să am acces direct la căsuţa mea de e-mail. Utilizez foarte mult OneDrive unde îmi stochez poze şi video-uri, folosesc foarte mult reţelele de socializare,şi nu în ultimul rând Skype.

ECONOMICA.NET Care consideraţi că este dimensiunea ideală pentru un smartphone?

Conform cercetărilor se pare că bărbaţii vor telefoane mai mari decât femeile, deşi nu poartă geantă. Un ecran de până la şapte inci este agreat de segmentul masculin. Din punctul meu de vedere, deşi port geantă, cinci – şase inci este o dimensiune pe care o agreez. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...