Ce tabletă şi-a cumpărat Regina Marii Britanii

Regina Marii Britanii va adăuga în curând la Colecţia Regală prima tabletă, care îi va fi prezentată în curând pe post de "capsulă digitală" ce cuprinde secvenţe video, fotografii şi texte legate de cele şase decenii de domnie ale Elisabetei a II-a, relatează BBC.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 17:18
Ce tabletă şi-a cumpărat Regina Marii Britanii

Fişierele multimedia reprezintă amintiri din ultimii 60 de ani trimise de 37.000 de persoane din 66 de ţări, printre care şi prinţul Harry.

Organizatorii au adunat 80.000 de fişiere, cu o mărime totală de 150 de gigabytes, însă spaţiul de stocare disponibil pe modelul de tabletă ales, produs de Samsung, a limitat galeria la 60 de fişiere.

Selecţia a fost efectuată de un juriu format din directorul general al Royal Photographic Society şi de Royal Librarian.

Toate cele 80.000 de fişiere vor fi disponibile online, galeria fiind denumită „The Diamond re(Collection)”, amintind de Jubileul de Diamant sărbătorit în acest an de regină.

Voluntarii au avut la dispoziţie un site şi o aplicaţie pentru dispozitive mobile pentru transmiterea propunerilor.

Evenimentul cel mai des întâlnit în „memoriile” trimise de participanţi este nunta din 2011 a Primţului William cu Kate Middleton.

„Natura digitală a acestui proiect a impus prezentarea unui dispozitiv digital Majestăţii Sale, iar regina va putea apăsa «play» pe tabletă pentru a viziona un videclip cu cele mai bune propuneri din proiectul capsulei digitale pregătit cu ocazia Jubileului”, a declarat Danny Sriskandarajah, directorul organizaţiei caritabile Royal Commonwealth Society, organizatorii proiectului.

Organizaţia notează că a luat în calcul folosirea unui iPad de la Apple, dar a optat în final pentru o tabletă Samsung Galaxy Note 10.1. Tableta va fi înmagazinată în Colecţia Regală de la Castelul Windsor. Colecţia cuprinde deja alte produse digitale, precum PC-uri şi DVD-uri, precum şi obiecte de artă, mobilier şi altele. Colecţia este încredinţată fiecărui suveran, care este responsabil de îmbogăţirea ei pentru succesori şi naţiune.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...