Cea mai mare companie de tehnologie în domeniul securităţii digitale din Europa face un Centru de Excelenţă în România. Câţi oameni va angaja

Thales, cea mai mare companie de tehnologie din Europa care activează în domeniul securităţii digitale, îşi extinde prezenţa în România, prin dezvoltarea unui Centru de Excelenţă în Inginerie, şi îşi propune să angajeze în acest an, 190 de persoane, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Economica.net - mie, 27 feb. 2019, 17:08
Cea mai mare companie de tehnologie în domeniul securităţii digitale din Europa face un Centru de Excelenţă în România. Câţi oameni va angaja

Centru de Excelenţă în Inginerie va livra soluţii atât în transporturi terestre, ci şi pentru alte domenii în care activează compania Thales, de la spaţiu şi apărare, la securitate şi avionică.

De peste 40 de ani, Thales este furnizor pentru Forţele Armate Române, iar din 2007 a început să dezvolte operațiuni industriale în țară.

„De atunci, Thales este într-o misiune de extindere a echipei de cercetare şi dezvoltare în domeniul software pentru a răspunde nevoilor din domeniul transporturilor feroviare. Astăzi un jucător important în industria feroviară din România, Thales operează un Centru de Competență în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajați. Nu este de neglijat implicarea Thales în proiectul european de cercetare în domeniul laserelor (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), oferind partenerilor din România cel mai puternic laser din lume. Instalat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, va atinge puterea maximă în 2019”, au precizat reprezentanţii companiei.

Anul acesta, Thales îşi continuă campania de recrutare de personal, prin crearea a 5.500 de noi locuri de muncă la nivel global, dintre care 2.500 în Franţa. În România, Thales angajează anul acesta 190 de oameni. Începând cu 2016, Thales a angajat între 5.000 şi 6.000 de oameni pe an.

Thales recrutează în toată lumea, în principal în Franţa, în toate regiunile ţării, dar şi în Europa (Marea Britanie, Germania, România, Olanda) şi în Australia, Asia de Sud-Est, India, SUA şi Canada.

Aproximativ 70% dintre poziţiile disponibile sunt pentru ingineri şi manageri în domenii precum R&D Cercetare şi Dezvoltare, producţie, relaţii cu clienţii, licitaţii şi management de proiect. Thales doreşte să atragă experţi în tehnologii digitale, oferind 400 de noi locuri de muncă în securitate cibernetică şi 200 în domeniul inteligenţei artificiale. De asemenea, Thales recrutează tehnicieni pentru operaţiuni industriale, inclusiv în aprovizionare şi în producţie.

Compania pune accent pe angajarea tinerilor, astfel că în fiecare an 2.000 de stagiari şi 1.800 de studenţi s-au alăturat echipelor Thales pentru stagii de pregătire, dar şi 100 de voluntari internaţionali din business şi 200 de doctoranzi.

Thales ocupă locul al patrulea în Top 500 Angajatori din 2019, publicat luna aceasta de revista franceză Capital, în care este evidenţiată în mod special politica dinamică de Resurse Umane a companiei şi accentul pe care îl pune pe consiliere, workshop-uri şi hackatons.

„Până la sfârşitul anului 2021 planul nostru este să depăşim 1.000 de angajaţi în România. În prezent, avem peste 300 de angajaţi. Piaţa forţei de muncă este foarte competitivă în acest domeniu, dar am alocat resursele necesare pentru a ne îndeplini obiectivele de recrutare. Angajaţii noştri oferă soluţii, atât în domeniul civil, cât şi militar: transport feroviar, metrou, sateliţi, managementul traficului aerian, apărare navală şi terestră, avionică, securitate cibernetică”, a declarat Silviu Agapi, director general Thales pentru România.

Cu 65.000 de angajați în 56 de țări, Thales a raportat vânzări de 15,86 miliarde de euro în 2018.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7) ar putea să anunţe un efort destinat introducerii unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc, au declarat luni, pentru Bloomberg, mai mulţi......
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul ungar va utiliza toate mijloacele aflate la dispoziţia sa pentru a sprijini extinderea companiilor ungare pe pieţele ...
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Ministerul Finanţelor a listat luni patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de peste 1,44 miliarde ...
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care ...