1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Cea mai mare inflaţie din lume: Venezuela ajunge la o rată de 510%

Un calcul făcut de un profesor american de economie, folosind date din piaţa neagră, arată o creştere uriaşă a inflaţiei în Venezuela.

29 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Moneda naţională a Venezuelei, bolivarul, se prăbuşeşte, şi, în consecinţă, rata inflaţiei anuale creşte, ea ajungând în prezent la circa 510%, arată un calcul făcut de profesorul Steve H. Hanke de la Universitatea americană Johns Hopkins. Acesta a folosit date colectate de pe piaţa liberă (de regulă piaţa neagră) de Universitatea Johns Hopkins împreună Institutul Cato din Washington, cu care colaborează în cadrul unui proiect comun, dedicat monedelor cu probleme.

Conform estimărilor bazate pe teoria economică standard şi pe datele colectate din piaţă, Hanke estimează că rata actuală de inflaţie a atins 510%. Este cea mai ridicată rată din lume în acest moment, urmată de Siria la o diferenţă uriaşă: 84%.

Venezuela a început să aibă o rată a inflaţiei din două cifre din anii '80. Iar din anii '90, rata de inflaţie a Venezuelei a început să fie peste media Americii Latine.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO