1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

News

Cehia va furniza muniţii combatanţilor kurzi din Irak. Germania se mai gândeşte

Guvernul ceh a aprobat furnizarea de muniţii trupelor kurde din Irak pentru a susţine aceste forţe angajate în confruntările cu jihadiştii din gruparea Statul Islamic, transmite miercuri agenţia Reuters citând un purtător de cuvânt al executivului de la Praga.

27 aug, 2014 | Agerpres

Conform sursei, ajutorul va consta în muniţii pentru arme automate Kalaşnikov şi pentru mitraliere, plus muniţii pentru lansatoare de grenade reactive. Transportul, în valoare de circa două milioane de dolari, va ajunge în Irak la bordul unor avioane ale armatei americane.

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a declarat anterior că, până în prezent, Marea Britanie, Canada, Franţa, Italia, Danemarca, Croaţia şi Albania s-au angajat să furnizeze armament şi echipamente trupelor kurde, care în prezent sunt aliate cu armata irakiană în lupta împotriva jihadiştilor.

La rândul său, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, aflat miercuri într-o vizită la Praga, a anunţat că guvernul de la Berlin va decide duminică asupra ajutorului militar pe care ar putea să-l ofere combatanţilor kurzi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO