Cel mai activ şantier din Capitală: Cum arată acum Pasajul Ciurel VIDEO

Asociaţia Pro Infrastructură a postat recent pe YouTube o filmare cu drona asupra Pasajului Ciurel, unul dintre cele mai active şantiere din Capitală. Pasajul reprezintă prima etapă a proiectului drumului expres care va lega Splaiul Independenţei de autostrada Bucureşti-Piteşti (A1). 
Economica.net - joi, 03 nov. 2016, 22:05
Cel mai activ şantier din Capitală: Cum arată acum Pasajul Ciurel VIDEO

Filmarea a fost realizată duminică, 30 octombrie. Aşa se explică lipsa muncitorilor de pe şantier, care sunt totuşi prezenţi în număr mare în zilele lucrătoare.

„Penetratia Splaiul Independenţei – autostrada Bucureşti-Piteşti” constă în realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres”, care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la bulevardul Iuliu Maniu din Militari.

Proiectul constă în realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, mărginit în anumite zone, de-o parte şi de alta, de străzi colectoare ale traficului zonal, asigurându-se astfel circulaţia în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat însă la sfârşitul lunii iulie că a fost făcută o propunere de diminuare a culoarului de la trei la două benzi şi renunţare la drumurile colectoare, ceea ce va diminua costurile exproprierilor.

Asociaţia Pro Infrastructură (API) şi Asociaţia Metrouuşor i-au cerut atunci primarului general să nu modifice proiectul, să păstreze benzile coelctoare şi să folosească una dintre cele trei benzi pentru a dezvolta transportul în comun pe noua arteră, potrivit Hotnews.

Exproprieri de peste jumătate de miliard de lei

Valoarea exproprierilor necesare realizării proiectului în varianta cu trei benzi pe sens este estimată la 561,76 milioane de lei, în vreme ce valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de circa 580 de milioane de lei, conform datelor de pe site-ul Primăriei Capitalei.

Drumul va avea o lungime de 6,44 km, în timp ce podurile şi rampele vor avea 3,56 km lungime, potrivit Municipalităţii.

Pasajul Ciurel presupune construirea a 14 structuri de tip pod, dintre care un pod hobanat ce supratraversează Dâmboviţa. Podul hobanat va avea o lungime de 235,2 m şi o lăţime totală de 13,9 m (3 benzi de circulaţie rutieră).

Bulevardul Iuliu Maniu este unul dintre aglomerate artere din Capitală şi preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care se adaugă şi traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbana din zonă. Noul drum expres va fluidiza traficul pe această arteră, scăzând astfel timpul de deplasare.

Cel mai recent termen anunţat pentru finalizarea Pasajului Ciurel este 1 iulie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...