1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Dezvoltare prin creditare

Cel mai mare parc cu apă geotermală din România se deschide la finele anului

Compania Solarex din Baia Mare, proprietarul hotelului Astoria, va inaugura la finele acestui an complexul de servicii de turism şi sănătate Aquastar. Este cel mai mare parc cu apă geotermală din ţară.

 


02 oct, 2012 | ECONOMICA.net

Compania Solarex din Baia Mare, o afacere de 2 milioane de lei anul trecut, va finaliza la finele acestui an o investiţie în valoare de 8,5 milioane de euro ce vizează realizarea în municipiul Satu Mare a unui complex de servicii de turism şi sănatate care va utiliza apa geotermală din zona. "Investiţia privind proiectul Aquastar se afla in faza de implementare , fiind realizat în procent de aproximativ 75 %. Inaugurarea va avea loc doar la sfârşitul anului 2012", a declarat pentru ECONOMICA.NET Nagy Erzsebet, administratorul companiei. Potrivit acesteia, Aquastar va atrage turişti atât din ţară cât şi din străinătate, cu precădere din Ucraina şi Ungaria.

Iniţial, data anunţată de companie pentru inaugurarea parcului a fost luna august a acestui an.

Lucrările de con­struc­ţie pentru proiectul " Aquastar" au fost demarate în vara anu­lui trecut , iar termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut în­tr-un interval de 18 luni de la data atribuirii con­tractului (februarie 2011). Pentru derularea acestei investitii, societatea, care operează şi hotelul Astoria din localitate, a incheiat un contract de finanţare în valoare de aproximativ 8,5 milioane de euro cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, din care aproximativ 5,5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul finanţat de EximBank prevede construirea unei clădiri cu patru piscine, de 650 de mp şi cinci piscine exterioare ce totalizează 955 de mp. Complexul va oferi totodată saună, hidroterapie, kinetoterapie şi electroterapie. Capacitatea parcului acvatic va fi de 1.700 de persoane pe zi şi va fi deschis şi în timpul iernii.

Compania Solarax a fost înfiinţată în anul 1993, cu principal domeniu de activitate hoteluri şi alte facilităţi de cazare. Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, anul trecut societatea a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de lei şi are 32 de angajaţi. Acţionarii sunt Karoly Marton Nagy, Erzsebet Nagy şi Noemi Baranyai, oameni de afaceri care mai deţin şi agenţia de turism Soralex Tours şi hotelul Astoria din Satu Mare.

 
 
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO