1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Cel mai mare producător european de zahăr nu se aşteaptă la o relansare în exerciţiul financiar curent

Grupul german Suedzucker, cel mai mare producător european de zahăr, a apreciat joi că situaţia de pe piaţă rămâne una dificilă din cauza preţurilor scăzute, care fac imposibilă relansarea în cursul actualului exerciţiu financiar, transmite Reuters, potrivit Agerpres

18 iul, 2019 | Agerpres

Preţul mondial al zahărului a atins la finele lui 2018 cel mai redus nivel din ultimii 10 ani din cauza supra-ofertei globale şi în acest an rămâne scăzut.

"Prognoza grupului nostru pentru exerciţiul financiar actual nu arată o relansare vizibilă. Preţul zahărului rămâne la un nivel scăzut care nu acoperă costurile", a declarat directorul general de la Suedzucker, Wolfgang Heer, la Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor.

Wolfgang Heer a subliniat că restructurarea operaţiunilor Suedzucker, care include închiderea mai multor fabrici din Germania, Franţa şi Polonia, se derulează conform planului, însă beneficiile financiare se vor vedea abia în a doua jumătate a exerciţiului financiar 2020/2021.

La începutul acestui an, Suedzucker a informat că îşi va reduce capacităţile de producţie cu 700.000 de tone pe an, prin închiderea a cinci fabrici din Germania, Franţa şi Polonia, în ideea de a economisi aproximativ 100 milioane de euro pe an. Alţi producători de zahăr din Europa au anunţat şi ei reduceri de capacităţi.

"Deciziile de reducere a volumului producţiei de zahăr în UE ar trebui să ducă la eliminarea excesului de ofertă şi să diminueze presiunile asupra preţurilor. De asemenea, tendinţa globală de creştere a cererii de zahăr este un argument pentru creşterea preţurilor mondiale în viitor", a spus Wolfgang Heer.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO