1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Cel mai nou tunel de cale ferată din România a fost deschis circulaţiei. Cum merg trenurile prin Tunelul Turdaş FOTO VIDEO

CFR SA a deschis săptămâna trecută circulaţia prin Tunelul Turdaş, deocamdată pe un singur fir, potrivit unor imagini surprinse de pasionaţii de infrastructură. Cel mai nou tunel de cale ferată din România a fost făcut de gălăţenii de la Arcada, care construiesc şi podul feroviar către Aeroportul Otopeni.

05 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

Deschiderea circulaţiei pe varianta nouă prin tunelul Turdaş a avut loc începând cu data de 29 octombrie 2019, spun pasionaţii de infrastructură, care au postat imagini cu noul tunel feroviar.

Potrivit lor, circulaţia trenurilor se desfăşoară deocamdată pe un singur fir, iar lucrările de semnalizare nu au fost încă terminate.

"A început să se circule prin tunel, pe un fir! E drept, pare-se că semnalizarea nu e gata, din moment ce primul tren prins de mine aici a intrat în tunel pe roșu, fără să reducă viteza, una destul de mare! În rest, se vede că au început și dislocarea vechiului fir", spune Corvin, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care a postat imagini cu noul tunel feroviar.

Tunelul Turdaș (780 m) este primul tunel din România construit prin metoda tranşee complet deschisă, potrivit CFR SA. Metoda implică realizarea în trepte a excavaţiei, realizarea platformelor pentru execuţia pereţilor, a grinzilor, a pereţilor mulaţi, realizarea picioarelor, a boltei şi turnarea betonului de umplutură şi în final refacerea terenului. Pereţii mulaţi ai tunelului vor împiedica pătrunderea apelor în interior, iar noul tunel va fi dotat cu un sistem modern de colectare şi evacuare a apei pluviale.

Constructorul tronsonului Simeria – Vințu de Jos (41,4 km), din care face parte Tunelul Turdaş, este asocierea Swietelsky – Strabag – Alstom – Arcada – Euro Construct – Transferoviar Grup.

În luna august 2019, CFR SA a anunţat că până la finalul anului în curs se vor desfăşura recepţiile pe categorii de lucrări finalizate între Simeria şi Sighişoara, parte componentă a Coridorului Rin – Dunăre (ramura nordică).

"Vorbim despre modernizarea a aproximativ 170 km de cale ferată dublă, 22 de staţii de cale ferată, puncte de oprire, halte de mişcare, peste 240 poduri, podeţe, tuneluri feroviare, 11 pasaje inferioare şi superioare şi patru substaţii de tracţiune. Este un traseu pe care s-au construit trei noi tuneluri (Turdaş, Sighişoara şi Daneş), un pod în formă de arc şi varianate noi de traseu, construcţii care asigură atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pe o lungime cât mai mare a acestui traseu", informau atunci reprezentanţii CFR SA.

FOTO: Tunelul Turdaş, deschis circulaţiei (sursa: Corvin, membru forum API)

VIDEO: Tunelul Turdaş de pe magistrala feroviară Coridorul Rin - Dunăre (sursa: Virtual Press)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO