1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Cele mai apreciate gadget-uri de către tinerii români: 70% îşi doresc televizoare şi ceasuri inteligente

Televizoarele şi ceasurile inteligente câştigă din ce în ce mai mult teren în rândul tinerilor români, 70%, respectiv 34% dintre aceştia afirmând că îşi doresc asemenea dispozitive, potrivit rezultatelor studiului Omnibus, realizat de GfK România şi dat publicităţii joi.

20 aug, 2015 | Agerpres

Pe acest segment de tehnologie, aproape 20% dintre românii din mediul urban spun că au auzit de smart TV şi îl utilizează deja, iar peste 35% declară că au auzit şi le-ar plăcea să îl folosească. De asemenea, 70% dintre adolescenţii cu vârste între 15 şi 17 ani au afirmat că îşi doresc un televizor inteligent prin prisma integrării funcţionalităţii de accesare a internetului.

Conform GfK România, după smart TV, produsul care se bucură de cea mai mare popularitate în perioada aceasta este ceasul inteligent /smartwatch/. Astfel, deşi în rândul utilizatorilor de internet din mediul urban, gradul de utilizare pentru ceasurile inteligente este foarte mic, sub 2%, dorinţa de a avea un asemenea terminal îi animă pe 34% dintre cei chestionaţi.

Un alt domeniu care îi atrage pe tineri este cel reprezentat de serviciile de stocare în cloud, cu 25% dintre sufragii pe categoria de vârstă 18-24 de ani. În acelaşi timp, 10% dintre românii din mediul urban utilizează deja acest tip de serviciu.

Pe locul al treilea în top se situează plăţile realizate de pe mobil. În acest caz, unul din 20 de români din mediul urban realizează plăţi 'în mişcare', însă de 3 ori mai mulţi şi-ar dori să realizeze o astfel de operaţiune. Utilizatorii se dublează în rândul tinerilor între 18 şi 24 de ani.

Rezistenţa cea mai mare în utilizare o întâlnim tot în rândul plăţilor de pe mobil (18%), dar şi în rândul autentificării biometrice (18%). Puţin peste două procente au folosit până în prezent acest tip de autentificare, în vreme ce 14% ar folosi-o, iar aproape două treimi nici nu au auzit de ea.

Pe de altă parte, creşteri notabile se remarcă şi în studiile GfK din Europa, unde majoritatea vânzărilor în piaţa de device-uri portabile vin din zona de sănătate şi de fitness (aproape 60%) şi din cea reprezentată de ceasurile inteligente (peste 20%).

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 573 de respondenţi din mediul urban, cu vârsta de peste 15 ani, în perioada 27 aprilie - 15 mai, iar metoda folosită a fost cea a interviurilor faţă în faţă. Cercetarea are o marjă de eroare de+/-3%

GfK România este prezentă pe piaţa locală din anul 1992, iar în prezent este institutul numărul 1 de cercetare de piaţă, cu o cifră de afaceri de 16,2 milioane euro, raportată în 2014. Activităţile companiei sunt structurate în două sectoare, respectiv Consumer Choices şi Consumer Experiences

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO