Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Italia

Pentru cei care încă nu și-au făcut rezervările pentru vacanță, plajele din Italia pot fi o opțiune. Biletele de avion spre destinațiile oferite de companiile aeriene sunt mai ieftine decât cele spre Spania sau Grecia.
Andrada Ghira - sâm, 19 iun. 2021, 21:24
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Italia

Economica.net v-a prezentat în ultimele săptămâni care sunt prețurile la biletele de avion spre orașele din Grecia și Spania unde se poate face plajă. Astăzi vă prezentă și care sunt tarifele pentru mai multe destinații din Italia, iar compartiv cu celelalte țări, prețurile sunt mai mici.

Am efectuat mai multe simulări pe website-urile a cinci companii aeriene:  Wizz Air, TAROM, Blue Air, Ryanair și Animawings.

Pentru efectuarea simulărilor vineri, 18 iunie, au fost luate în considerare perioade apropiate, din lunile iulie și august. De asemenea, vă prezentăm prețurile la biletele de avion care au inclus doar un bagaj mic, de mână, fără unul la cală de 20, respectiv 23 de kg, în funcție de compania aeriană, dar și cea mai ieftină variantă cu bagaj de cală. Atunci când menționăm „bilet fără bagaj” sau „bilet basic”, facem referire la bilet cu un bagaj mic, ce poate cântări maximum 8 kg și care poate nu este suficient pentru o vacanță la plajă. Au fost luate în calcul zborurile spre destinații unde există plaje. De asemenea, prețurile pot diferi dacă între timp companiile aplică reduceri sau schimbă tarifele. Prețurile sunt exprimate în euro, pentru un bilet dus-întors, cu plecare din București.

Cele mai ieftine bilete: Sardinia

Doar doi operatori oferă bilete spre Alghero, Sardinia, unde am indentificat și cele mai ieftine bilete de avion.

54 de euro este prețul unui bilet fără bagaj la Wizz Air în iulie și 90 în august. Dacă aveți nevoie de mai multe bagaje, atunci optați pentru bilete cu bagaj inlcus. Acestea costă 183 de euro în iulie și 219 euro în august.

Prețuri mai mici se regăsesc la Ryanair. Pentru 9-16 iulie, un bilet basic este de 42 de euro, iar pentru 13-20 august este de 108 euro. Cele cu bagaj la cală inclus costă 103 euro pentru aceeași perioadă din iulie, și 173 de euro pentru aceeași perioadă din august.

Nu doar Alghero se află pe harta destinațiilor companiilor aeriene. Puteți opta și pentru zborurile spre Cagliari. Wizz Air și TAROM zboară spre sudul insulei.

La low-cost, un bilet fără bagaj în iulie costă 47 de euro, iar unul cu bagaj inclus costă 171 de euro. Pentru august, tarifele sunt mai mari: 95 de euro pentru un bilet basic și 217 euro pentru unul ce are și baganj inlcus.

La TAROM, biletele de avion includ si bagajul, iar pentru iulie prețul este de 266 de euro, iar pentru august, tariful se apropie de 300 de euro.

Blue Air oferă zboruri pre Olbia, în nord-vestul insulei, aproape de Coasta de Smarald. Pentru perioada 10-17 iulie, prețil basic este de 70 de euro, iar unul cu bagaj inclus este de 94 de euro. În luna august, un bilet basic costă 85 de euro, iar unul cu bagaj costă 170 de euro.

Cât costă biletele spre Sicilia

Și spre Sicilia aveți variante de alagere a destinației: Catania sau Palermo. Spre Catania se găsesc zboruri la patru dintre operatiorii aerieni care zboară spre frumoasa insulă, în timp ce spre Palermo zboară doar Ryanair.

Iar prețurile spre Palermo sunt de 84 de euro în iulie pentru un bilet fără bagaj și 148 de euro pentru un bilet cu bagaj inclus. Pentru luna august, prețurile sunt mai mari: 127 de euro pentru un bilet basic și aproape 200 de euro pentru unul care are și bagaje incluse.

În ceea ce privește prețurile la biletele spre Catania, tot la low-cost se găsesc cele mai mici tarife, chiar și la biletele cu bagaj inclus.

La TAROM, un bilet în perioada 9-16 iulie costă 282 euro, iar în perioada 13-20 august prețul este de 283 de euro.

Pentru aceleași perioade, la Wizz Air tarifele sunt în iulie de 61 de euro pentru un bilet basic și 206 pentru unul cu bagaj, iar pentru august, prețurile sunt de 89 de euro pentru un bilet basic și 233 pentru unul cu bagaj inclus.

La Blue Air veți găsi pentru iulie bilete basic la prețul de 90 de euro și cu bagaj inlcus la 175 de euro. Pentru perioada 12-19 august, prețurile sunt de 85 de euro pentru un bilet fără bagaj și 170 de euro pentru cel cu bagaj inclus.

La Animawings, diferența de preț dintre biletele cu bagaj și fără bagaj nu este mare. 128 de euro costă un bilet basic, față de unul cu bagaj inclus, care costă 146 de euro, pentru perioada 24-31 iulie. Pentru 14-21 august, prețul unui bilet basic este de 98 de euro, iar unul cu bagaj inclus este de 116 euro.

De la Napoli spre Coasta Amalfi

De la Napoli puteția ajunge pe Coasta Amalfi, unde puteți să vizitați orașele coorate, cu străzi întortocheate, dar puteți face și plajă, mai ales la Positano, Amalfi sau Sorrento.

Cele mai ieftine bilete de avion spre Napoli sunt la Blue Air: 75 de euro pentru bilet fără bagaj de cală pentru 11-18 iulie și 160 de euro pentru cel cu bagaj inclus pentru aceeași perioadă. Pentru august se găsesc bilete basic la prețul de 85 de euro, în timp ce un bilet cu bagaj la cală costă 17o de euro.

La Wizz Air un bilet basic în iulie costă 100 de euro, iar unul cu bagaj costă 247 de euro. Pentru august, prețurile sunt de 73 de euro pentru cele basic și 218 euro pentru cele cu bagaj inclus.

Animawings are disponibile bilete pentru 24-31 iulie la prețul de 125 de euro, în cazul celor basic, și 143 de euro pentru cele cu bagaj inclus. În 14-21 august, tarifele sunt de 115 euro pentru un bilet simplu și de 133 de euro pentru cel care are și bagaj la cală inclus.

Pescara

Chiar dacă nu face concurență plajelor din insulele Sicilia sau Sardinia, Pescara are una dintre cele mai lungi plaje urbane de la Marea Adriatică. Doar 200 de km desparte micul port de capitala Roma. Bilete de avion veți găsi doar la Ryanair, iar prețuri trec de 100 de euro, în ambele cazuri. Spre exemplu, un bilet fără bagaj costă 113 euro în iulie, în timp ce unul cu bagaj la cală inclus costă 177 de euro. Pentru luna august, prețurile sunt de 110 euro pentru un bilet fără bagaj și de 175 de euro pentru unul cu bagaj la cală.

Bari

Nu doar plajele de aici sunt atractive, ci și micul sătul desprins din povești, Alberobello. Dacă v-ați propus ca anul acesta să ajungeți aici, atunci trebuie să știți că cele mai ieftine sunt pentru iulie la Wizz Air, iar pentru august, la Blue Air.

78 de euro este unbilet fără bagaj la Wizz Air în iulie, în timp ce unul cu bagaj costă 202 euro. Pentru 14-21 august, tarifele sunt de 115 euro pentru cel basic și 238 pentru cel cu bagaj inclus.

La Blue Air pentru iulie prețul este de 132 de euro peentru biletul basic și de 217 pentru cel cu bagaj de cală inclus. În august, prețul pentru un bilet basic este de 75 de euro, iar pentru unul cu bagaj este de 160 de euro.

Fotografie de Letizia Agosta pe Unsplash

 

Te-ar mai putea interesa și
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în acest an
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în ...
Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a declarat, miercuri, directorul general al OMV Petrom, Christina Verchere, într-o......
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 ...
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est
Grupul elveţian de media Ringier AG a anunţat miercuri că a decis să îşi extindă activităţile din Europa de Est ...
Peste 150 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 26.700 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Peste 150 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 26.700 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Un număr de 159 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...