Cele mai mari lucrări de infrastructură din Craiova – finanţate prin Regio

Economica.net - mar, 29 oct. 2013, 04:13
Cele mai mari lucrări de infrastructură din Craiova - finanţate prin Regio

La începutul lunii septembrie 2013 a fost inaugurat pasajul subteran din centrul Municipiului Craiova, a doua cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră finalizată de Consiliul Local cu sprijinul Regio, după inaugurarea unui pasaj suprateran. Se estimează că noul pasaj va prelua 77% din traficul direct spre Zona Metropolitană și va reduce cu 14%  timpul de călătorie în oraș.

Noul pasaj este construit în zona Universitate din Craiova, pe sub intersecţia străzii Arieş cu Alexandru Ioan Cuza și va prelua traficul auto pe traseul Blvd. Carol I – str. Arieș.
 
Studiile de trafic realizate în 2010 au estimat pentru următorii 10 ani o creștere cu aproximativ 25% a numărului de vehicule care rulează în această zonă. Nu există nicio altă soluție la nivelul solului care să poată prelua fluxul rutier pe acest segment extrem de încărcat, cu șapte linii de transport public și un trafic mare de mașini particulare. La ore de vârf, această porțiune putea fi traversată cu o viteză medie de 13km/h.

Un prim pas spre fluidizarea traficului din Craiova

Lucrările au demarat în 2012 și au fost terminate cu aproape jumătate de an înainte de termenul estimat. Lungimea totală a pasajului este de 405 m, din care zona acoperită măsoară 184 m, iar rampele, 116 m. Pe lângă pasaj, au fost amenajaţi 15.700 mp de carosabil, 7.800 mp de trotuare și un sens giratoriu de aproximativ 4.000 mp.  Lăţimea pasajului asigură două benzi de circulaţie cu câte un trotuar tehnic de o parte şi de alta.
 
„Este foarte bine venit acest proiect – un prim pas ca să putem circula normal prin oraș. Dacă primăria rezolvă și problema intersecției bulevardului Carol I cu Calea București, atunci vom scăpa de multe ambuteiaje care apar în orele de vârf”, ne-a declarat M.S., un craiovean care șofează zilnic.

O bună infrastructură, pentru economie de timp şi un mediu mai curat

Principalul avantaj al proiectului, pe termen mediu și lung, este reducerea timpului de traversare a zonei. Deținătorii de autovehicule, principalii beneficiari ai acestui proiect, se vor bucura de condiții mai bune și mai sigure de trafic, costuri reduse de operare, timp de călătorie semnificativ redus și o viteză de deplasare sporită.
 
Avantajaţi de acest proiect sunt şi călătorii din mijloacele de transport în comun. Odată cu decongestionarea traficului, tot mai mulţi vor opta pentru transportul public.

Nu în ultimul rând, se așteaptă ca activitatea economică din zonă să crească. Fluidizarea traficului va stimula dezvoltarea economică, va sprijini investițiile importante și va trezi interesul altor investitori pentru amplasarea afacerilor în această zonă.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
TAROM a început punerea în aplicare a planului de restructurare a personalului
TAROM a început punerea în aplicare a planului de restructurare a personalului
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a început de vineri să desfăşoare etapa fazei de implementare a măsurii de restructurare a personalului, acţiune care a fost lansată......
Holcim și-a îmbunătățit estimările în privința profitului anual
Holcim și-a îmbunătățit estimările în privința profitului anual
Producătorul de ciment Holcim a anunţat vineri că şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul anual şi că analizează ...
Bittnet Group își convoacă acționarii ca să aprobe noi achiziții în valoare totală de până în 200 de milioane de lei
Bittnet Group își convoacă acționarii ca să aprobe noi achiziții în valoare totală de până în 200 de milioane de lei
Grupul Bittnet (BNET) a anunță vineri că va începe o nouă rundă de tranzacții M&A care vor consolida poziția sa pe ...
Peste 20 de tone de deșeuri aduse din Macedonia de Nord au fost oprite la Punctul de Frontieră Giurgiu
Peste 20 de tone de deșeuri aduse din Macedonia de Nord au fost oprite la Punctul de Frontieră Giurgiu
O cantitate de peste 20 de tone deşeuri tip PET, transportată ilegal din Republica Macedonia de Nord pentru o societate ...