1EUR = 4.8595 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Cele mai mari tranzacţii imobiliare din 2015

Volumul de tranzacţii pe piaţa imobiliară va depăşi anul acesta valoarea de 800 de milioane de euro, spun specialiştii. ECONOMICA.NET vă prezintă cele mai mari tranzacţii de pe fiecare segment imobiliar în parte. 

06 dec, 2015 | | ECONOMICA.net

Şi anul 2015 a fost marcat de tranzacţii importante pe piaţa imobiliară, deşi nu la fel de multe ca în 2014, când doar preluarea magazinelor magazinelor Real de către Auchan (nr. - 260 - 280 de milioane de euro) şi consolidarea portofoliului Globalworth prin preluarea participaţiei deţinute de fondul german RREEF la mai multe proiecte (aprox. 200 milioane de euro) însumau aproape 500 de milioane de euro. 

Faţă de 2014, când volumul investiţional s-a situat la 1,15 miliarde de euro, anul acesta volumul va trece de pragul de 800 de milioane de euro. 

Cea mai importantă tranzacţie cu clădri de birouri a fost realizată de fondul german GLL, care deţine clădirea Charles de Gaulle Plaza din Bucureşti. GLL a cumpărat pentru circa 100 de milioane de euro clădirea de birouri Floreasca Park, deţinută de Portland Trust. Nemţii nu s-au oprit aici şi au mai dat 27 de milioane de euro pe o clădire deţinută de fondul cipriot Bluehouse. 

Tot anul acesta au fost încheiate şi preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, Unicredit Tower şi Green Court A şi B de către Globalworth, în valoare de 178 milioane de euro. 

În piaţa de retaill, cea mai importantă tranzacţie a fost bifată de sud-africanii de la NEPI, care au dat 86 de milioane de euro pentru Iris Titan Shopping Center. Proiectul are o suprafaţă de aproape 44.730 de mp şi are ca ancoră magazinul Auchan Titan, considerat a fi cel mai bun al reţelei franceze de pe piaţa locală. 

Cea mai mare tranzacţie pe segmentul industrial a fost bifată de P3, controlată de fondurile de investiţii TPG şi Ivanhoe Cambridge. Anunţată anul trecut şi estimată la 130 de milioane de euro, preluarea parcului logistic Europolis de către P3 s-a încheiat anul acesta. 

Totuşi, şi dezvoltatorul CTP a fost activ pe piaţa din România şi şi-a pus în portofoliu patru proprietăţi pentru care a plătit 80 de milioane de euro. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO