1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

News

Vacanţele în Turcia s-au ieftinit masiv: În Antalya sunt cele mai mici preţuri din ultimii 15 ani

Pentru că nu mai pot miza pe turiştii ruşi, hotelierii din Antalya îşi aşteaptă clienţii români cu tarife cu până la 30% mai mici faţă de anul trecut.

10 mai, 2016 | | ECONOMICA.net

Faptul ca ruşii au interzis pe teritoriul Turciei după evenimentele de la finele anului trecut, când un avion rusesc a doborat unul turcesc, i-a lăsat pe hotelierii din Antalya cu 3 milioane de turişti mai puţin, ceea ce i-a determinat să vina cu pachete mult mai atractive. „Antalya nu a avut asemenea preţuri în ultimii 15 ani. Faptul că nu le mai vin turiştii ruşi i-a determinat să se reorienteze. Sunt oferte cu 399 de euro de persoană pe sejur de 7 nopţi all includive la hoteluri de cinci stele standard (cu avionul, pentru luna mai-n.red). Tarifele au scăzut cu 30%, a declarat Alin Burcea, patronul agenţiei de turism Paralela 45 şi fost vicepreşedinte al ANAT.

Mai mult, anul acesta turiştii au tot felul de opţiuni, de genul ruletă -platesc vacanţa, iar hotelul este ales în urma unui joc gen ruletă, sau 3.2.2- pot sta în 3 hoteluri diferite, câte 2 zile.

Burcea crede că şi pentru lunile de vârf, preţurile vor fi la fel de bune, dar nu pot fi la fel de mici ca în mai, când în Antalya este cald, dar este început de sezon. "Spre comparaţie, la Mamaia există hoteluri cu 300 de euro pe noapte. Sunt însă foarte puţine hoteluri din Romania care ofera aceleaşi condiţii", a declarat Dan Goicea, Manager cocktail holidays.

Pentru acest sezon estival, primul avion cu români a plecat spre Antalya  pe 25 aprilie, înainte de Paşti.

100.000 de români în Turcia

 Anual ajung în Antalya în jur de 100.000-110.000 de turişti români, majoritatea familii cu copii. Temerile legate de posibile atentate şi faptul ca se află intr-o zona relativ apropiată de una de conflict ar putea reduce însă interesul unora. „Anul acesta am putea avea cu 10-15% mai puţini turişti. Deşi este o zonă sigură. Nu poate fi nicio problemă in cluburi. Este pază peste tot. Sunt oameni înarmaţi la intrarea în hoteluri. Am vazut poliţie peste tot pe străzi, îmbrăcaţi în civil sau în uniformă”,a mai spus Burcea.

Vârful din punct de vedere al numărului de turişti români în Antalya a fost atins în sezonul 2008-2009, când au plecat spre aceasta destinaţie 150.000 de turişti.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO