Cele mai scumpe vacanţe de Sărbători vândute de agenţiile de turism

Creșterea veniturilor, dar și a experienței turiștilor români a modificat oarecum preferințele și bugetele acestora pentru vacanța de Sărbători, iar zonele calde, precum Mexic, Zanzibar, Thailanda sunt preferate de călătorii cu dare de mână, care au plătit și peste 23.000 de euro pe un pachet de vacanță de 14 zile. Economica.net a chestionat câteva dintre marile agenții turistice din România în privința celor mai scumpe vacanțe achiziționate de turiști pentru Sărbătorile de iarnă.
Răzvan Zamfir - Dum, 08 dec. 2019, 05:35
Cele mai scumpe vacanţe de Sărbători vândute de agenţiile de turism

În cazul Paralela 45, alegerile speciale ale turistilor au fost toate în destinații mai degrabă exotice.

  • Crăciun în Cancun, Mexic. 8.000 euro /11 nopți/ 2 adulți și 2 copii.
  • Revelion Thailanda, 6.500 euro / 9 nopti/ 2 adulți și 2 copii
  • Revelion Africa de Sud, 5.390 euro / 10 nopți/ 2 adulți

„Turiștii vin pregătiți în agenție, știu deja destinația unde vor să meargă de Sărbători. Durează mai mult alegerea hotelului, deoarece trebuie să aibă facilități care să mulțumească toți membrii familiei, în special pe cei mici. Alegerea este în funcție de recomandările prietenilor, ale consultantului de turism, care știe exact ce destinație li se potrivește, în funcție de bugetul alocat vacanței. Cei mai mulți turiști doresc destinații calde în această perioada”, spun oficialii Paralela 45.

Aerotravel, în schimb, prin Fabrica de Vacanțe, a vândut, se pare, cele mai scumpe pachete de sărbători. Astfel, o familie cu doi copii a cumpărat un pachet de Revelion în Dubai & Zanzibar, cu cazare patru nopți în Dubai, la The Palace Downtown Dubai 5* și zece nopți în Zanzibar, cazare la The Residence Zanzibar 5*, 2 adulți și 2 copii, cu toate serviciile incluse care a costat 23.805 euro.

De asemenea, un alt pachet de Revelion în Maldive, de această dată, cu nouă nopți de cazare la Meeru Island Resort 4*, a fost achiziționat de o altă familie cu doi 2 copii, cu 13.780 de euro.

În fine, al treilea pachet de Revelion vândut de Fabrica de Vacanțe a costat 5.862 de euro și reprezintă o croazieră cu nava MS  NORDLYS HURTIGRUTEN, prin Fiordurile Norvegiei și Capul Nord cu Hurtigruten, cu o durată de 12 zile

„Turiștii se orientează către destinații sigure, cu servicii de calitate și posibilități variate de entertainment, unde pot experimenta atât plajă, cât și muntele, atât artă culinară sofisticată, cât și preparatele tradiționale, atât serviciile excepționale ale hotelului, cât și adrenalină dată de un tur cu itinerariu personalizat. Fiecare dintre clienți a avut de ales între trei, patru destinații. Alegerea a fost făcută într-un interval scurt de timp, câteva zile. Aceștia au primit sfaturi legate de cazare, perioada, extraservicii (transferuri private, excursii opționale, tipuri de camera), în funcție de buget”, spune Cornel Caba manager Fabrică de Vacanțe, divizia de leisure a grupului Aerotravel

Potrivit lui Caba, unul dintre pachetele turistice care câștigă în popularitate în fiecare an este croaziera. Tot mai mulți turiști descoperă acest tip de vacanță, care oferă un raport cost – calitate excelent, precum și posibilitatea de a vizită mai multe destinații pe parcursul sejurului.

În cazul germanilor de la Dertour, intrați recent pe piața românească, după preluarea afacerilr din turism ale Eurolines, companie controlată de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, cea mai scumpă vacanță a fost un sejur de 17 nopți în Thailanda, care include pachet integrat pentru Crăciun și Revelion, cu ședere în 3 locații –  Bangkok, Hua Hin și Krabi, care a costat 17,700 euro pentru două persoane.

De asemenea, un sejur de 13 nopți în Cuba – Havana și Varadero, de Revelion, în resort cu Junior Suite, All Inclusive, a fost vândut la prețul de 8.728 euro pentru două persoane.

A treia destinație de lux din această categorie este Maldive, cu un pachet special de Revelion, șapte nopți, cu cazare la o vilă pe plajă, All Inclusive. Prețul acestuia a fost de 8.220 euro pentru  două persoane.

Cocktail Holidays a vândut Egiptul

Pentru Cocktail Holidays destinația vedetă a acestui sfârșit de an a fost EgiptT deoarece foarte mulți turiști au ales o vacanță de Crăciun sau de Revelion în Hurghada, Sharm el Sheikh sau un circuit + minisejur în țară faraonilor, așa că multe vacanțe scumpe au fost pe această destinație.

Cel mai scump pachet pentru un Revelion în Sharm el Sheikh a costat 6.250 euro/persoană și include șapte nopți cazare hotel 5* Deluxe, iar cel mai scump pachet pentru un Revelion în Hurghada a costat 5.635 euro/camera și include: cazare șapte nopți la hotel 5*.

În fine, cel mai scump pachet vândut de Cocktail Holidays pentru Revelion în Thailanda a costat 3.721 euro/camera și include opt nopți de cazare în hoteluri de 5*.

Dar, cea mai mare sumă achitată pe un pachet de revelion este în Dubai, și a  costat 8.725  euro/camera, hotel 5* Deluxe pentru șapte nopți de cazare.

De obicei de final de an, mulți achiziționează vacanțe fie în destinații exotice, cee ace înseamnă că au un preț mai ridicat, fie în zone de schi, acolo unde iubitorii sporturilor de iarnă, optează pentru pachete de top. Toate aceste pachete de mai jos au fost făcute personalizat, pe cerințele clienților.

 Ultima agenție de turism chestionată de Economica.net a fost Happy Tour, care prin vocea Danielei Toncu, director de leisure spune că alegerea făcută de turiși nu a durat mult.

„Clienții erau deciși asupra destinatilor. De fel, un client care alocă un buget mai mare pentru o vacanță știe foarte clar în ce destinație vrea să meargă, ce servicii își dorește să primească. Bineînțeles că atunci când caută ceva dar nu știe cu exactitate ce “de genul – vrea o destinație exotică”, ii facem recomandări”, explică Daniela Toncu.

Cea mai scumpă vacanță vândută de Happy Tour este la St. Moritz în Elveția, șase nopți pentru două persoane la un hotel de 5*, care a costat 17.000 de euro. Pe locul următor e Cancun, Mexic, unde s-au vândut două pachete de 16.000 de euro pentru doi adulți și doi copii pentru 11 nopți la hotel de 5*, iar a treia vacanță a costat 13.000 de euro și se va derula în Oman, pentru o familie cu doi copii, la un hotel de 5*.

Cert e că turiștii și-au dorit o experiență nouă cu servicii de calitate, iar potrivit Danielei Toncu, cine are bugete mari vine la agentul de turism pentru că el caută o experiență persoanlizata. Vrea să aibă totul pus la punct și să să se bucure de vacanță”.

Te-ar mai putea interesa și
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea de a-i linişti pe fermieri şi unele state membre, informează Financial......
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate ...
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, ...
Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este ...