Centrul SAL din domeniul bancar se va ocupa şi de disputele dintre clienţi şi Instituţiile Financiare Nebancare

Centrul de soluţionare alternativă a litigiilor în domeniul bancar se va ocupa şi de disputele dintre clienţi şi Instituţiile Financiare Nebancare, conform unui amendament depus de Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor (SAL) dintre consumatori şi comercianţi şi admis de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.
Economica.net - mar, 15 mart. 2016, 10:38
Centrul SAL din domeniul bancar se va ocupa şi de disputele dintre clienţi şi Instituţiile Financiare Nebancare

‘Am considerat necesară completarea textului, astfel încât şi consumatorii nemulţumiţi de serviciile IFN-urilor să aibă la dispoziţie o modalitate rapidă şi eficientă de a-şi rezolva litigiile’, a declarat pentru AGERPRES Alin Iacob, preşedintele AURSF.

De asemenea, AURSF a propus şi o serie de modificări ale actului normativ la capitolul reprezentării instituţiilor în Colegiul de Coordonare al SAL-ului bancar. Potrivit textului iniţial, Colegiul de Coordonare este format din cinci membrii, unul din partea Băncii Naţionale a României, altul din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, al treilea din partea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), al patrulea din partea asociaţiilor de consumatori, iar al cincilea, independent, ales de ceilalţi patru. AURSF a propus, în condiţiile extinderii ariei de acoperire, dar şi pentru similaritate cu situaţia asociaţiilor de consumatori, ca Asociaţia Română a Băncilor să fie înlocuită de ‘asociaţiile profesionale reprezentative pentru sistemul financiar-bancar’ (ARB, CPBR, ALB, etc). Şi acest amendament a fost admis de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

În cazul membrului independent, AURSF a cerut să se introducă o condiţie şi anume aceea ca respectivul să nu fi fost remunerat de niciuna din entităţile din care provin ceilalţi patru membri în ultimii trei ani. Şi acest amendament a fost acceptat, doar că sintagma ‘remunerat’ a fost înlocuită cu ‘salariat’.

De asemenea, AURSF a propus, iar deputaţii din comisia menţionată au acceptat, ca în Colegiul de Coordonare să poată să fie membru şi un absolvent de studii economice, nu doar cu studii juridice, cum se menţionează în Ordonanţă.

Pe de altă parte, reprezentanţii AURSF ridică semne de întrebare asupra celui de-al cincilea membru al Colegiului, care ar trebui să fie independent, ales de ceilalţi patru. Simona Vâlceanu, care deţine în prezent funcţia de preşedinte al Colegiului, din 1997 până în 2009 a fost angajată în mai multe bănci, din 2002 până în 2009 deţinând funcţia de director al Direcţiei Juridice din Centrala Băncii Comerciale Române. Informaţiile sunt cuprinse în CV-ul publicat pe site-ul Centrului SAL (CSALB).

„Nu înţeleg cum poate fi considerat independent cineva care a fost în conducerea Direcţiilor Juridice ale unor bănci (dintre care una este în topul contestărilor din instanţe pe tema clauzelor abuzive) în ultimii 12 ani ai carierei şi care timp de 7 ani consecutivi a deţinut poziţia de preşedinte şi vicepreşedinte al Asociaţiei Consilierilor Juridici din sistemul bancar. Situaţia ar fi putut fi evitată dacă reprezentanţii din Colegiu ai ANPC şi ai asociaţiilor de consumatori s-ar fi opus, pentru că astfel persoana respectivă nu ar fi putut ajunge membru al Colegiului’, afirmă Alin Iacob.

Anterior, poziţia de membru independent al Colegiului de Coordonare a fost ocupată de Brânduşa Ştefănescu, fost judecător şi fost vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. „Înlocuirea sa din cadrul Colegiului nu a fost până acum explicată în niciun fel. De altfel, întreaga activitate a Colegiului de Coordonare este lipsită de transparenţă, site-ul instituţiei oferind extrem de puţine informaţii în legătură cu activitatea desfăşurată de la înfiinţare”, mai spune preşedintele AURSF.

Centrul SAL din domeniul financiar bancar ar trebui să soluţioneze litigiile dintre clienţi şi instituţiile financiare, după ce clienţii vor face dovada că au încercat să se înţeleagă cu banca sau cu IFN-ul, pentru a se încerca, astfel, evitarea ajungerii în instanţă.

Până în prezent, doar trei clienţi au transmis cereri de soluţionare a litigiilor, potrivit lui Alexandru Păunescu, membru în Colegiul de Coordonare din partea BNR.

Camera Deputaţilor este cameră decizională, iar forma finală a legii va fi stabilită în urma dezbaterilor care vor avea loc în Comisia Juridică şi Comisia pentru Industrii, care vor întocmi un raport care va fi apoi votat în plen de deputaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...