Centrul Vechi, cea mai importantă atracţie a Capitalei pentru majoritatea bucureştenilor

Peste 80% dintre locuitorii Capitalei consideră Centrul Vechi cea mai importantă atracţie a oraşului, principalul loc de ieşit şi destinaţia pe care o aleg atunci când îşi invită prietenii din străinătate, conform unui studiu realizat de grupul de restaurante City Grill şi Quantix Marketing Consulting, remis, luni, AGERPRES.
Economica.net - lun, 25 aug. 2014, 11:24
Centrul Vechi, cea mai importantă atracţie a Capitalei pentru majoritatea bucureştenilor

Această poziţionare se va menţine şi în anii imediat următori, respondenţii fiind de acord că această zonă va continua să se dezvolte şi să atragă vizitatori, atât localnici cât şi străini, unul dintre motive fiind concentraţia de locuri pentru servit masa sau pentru distracţie.

Peste 80% dintre respondenţi susţin că Centrul Vechi este zona cu cele mai multe restaurante din Bucureşti în timp ce 68% îl percep ca fiind locul cu cele mai multe posibilităţi de distracţie.

Dat fiind aceste considerente, se remarcă şi afluxul de străini, fie că sunt turişti sau persoane care lucrează temporar pe teritoriul României. Aproape 89% dintre respondenţi consideră că Centrul Vechi este principalul loc în care poţi invita un prieten din străinătate. De asemenea, 88% dintre participanţii la studiu susţin că, în ultima perioadă, vezi tot mai mulţi străini în această zonă, ceea ce se datorează, cel mai probabil, faptului că preţurile sunt mult mai accesibile decât cele din majoritatea capitalelor europene, iar viaţa de noapte mult mai vibrantă.

Afluxul mare de străini, designul cosmopolit al localurilor şi serviciile din ce în ce mai bune reprezintă principalele motive pentru care mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră Centrul Vechi o zonă ‘ca în Occident’, deşi specificul local îi oferă o notă de unicitate.

Restaurantul preferat de bucureşteni pentru invitaţii lor din străinătate este Caru’ cu Bere, conform datelor relevate de cercetare.

Bucureştenii au, potrivit studiului, încredere în bucătăria românească, atât prin prisma meniului, cât şi a ingredientelor folosite. 79% dintre participanţii la studiu afirmă că preferă produsele alimentare româneşti, în timp ce 65% le consideră sănătoase.

‘Segmentul bucureştenilor care ies să ia masa în oraş este tot mai vizibil, fiind în creştere atât ca număr, cât şi ca grad de sofisticare. Bucureştiul este un caz special, fericit, în România, unde venitul mediu este de aproximativ 1.500 de euro pe familie. Având în vedere acest venit, oamenii sunt dispuşi, educaţi şi îşi şi permit să iasă la restaurant pentru simplul motiv de a lua masa. În plus, dacă găsesc un meniu de prânz sub 5 euro, bucureştenii sunt dispuşi să facă din acest lucru un obicei’, a adăugat Ramona Popescu, marketing manager al grupului City Grill.

Cercetarea a fost realizată online, în luna mai 2014, pe un eşantion de 765 de respondenţi, reprezentativ la nivelul Capitalei, pentru segmentul 18 – 50 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea liniei
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea ...
Guvernul a aprobat miercuri, 19 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea și reabilitarea liniei de ...
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Miarcel Ciolacu privind o posibilă revenire ...