Centura București: Asocierea Rizzani – Mavgo, desemnată câștigătoare pentru lărgirea la 4 benzi între A1 și DN5

O asociere româno - italiană a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru lărgirea la 4 benzi a sectorului Centurii Rutiere București Sud cuprinsă între A1 și DN5, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Mai exact, este vorba de asocierea Rizzani de Eccher - Mavgo Holding, potrivit unor surse oficiale.
Anemona Andone - mar, 15 mart. 2022, 17:28
Centura București: Asocierea Rizzani - Mavgo, desemnată câștigătoare pentru lărgirea la 4 benzi între A1 și DN5

După semnarea contractului,constructorii au la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor pe cei 15 km ai actualei Centuri a Capitalei, potrivit șefului Transporturilor.

În cadrul contractului vor fi construite inclusiv un pasaj suprateran și două pasaje subterane.

Proiectul în valoare de 504,11 milioane de lei, fără TVA este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

UPDATE 17:45

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat la rându său că marți, 15 martie, a fost desemnat câștigătorul pentru „Lărgire la 4 bezni a Centurii Rutiere a Municipiului București, pentru lotul II, între A1 (km 55+520) și DN5 (km 40+000)” – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea RIZZANI DE ECCHER S.p.a. (lider) – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. (asociat), a confirmat secretarul de stat.

Potrivit lui, în premieră vor fi realizate intersecții pe 3 niveluri: subteran, teran și suprateran.

Amenajare intersecții:

  •   Intersecție Centura București – DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)
  •   Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)
  •   Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040
  •   Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)

* Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de acest proiect.

Scrioșteanu amintește că pe 22 decembrie 2021 a fost semnat contractul pe lotul I cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA – IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING pentru execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) și DN 5 (km 40+000) – Lot I între A1 (km 55+520) și km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”.

Astfel, aici va fi amenajată prima parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, de pe actuala Centură a Capitalei. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru a putea fi accesată din toate direcțiile.

Scrioșteanu reafirmă că toată Centura Capitalei va avea 4 benzi de circulație până în 2025.

Citește și Centura București: CNAIR a primit opt oferte pentru lărgirea la patru benzi a două loturi între Jilava și Chiajna

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 ianuarie 2021 licitația pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1). În premieră, pe șoseaua ocolitoare  a Capitalei vor fi construite intersecții pe trei niveluri.

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat încă din noiembrie 2020 că CNAIR urma să scoată la licitație lărgirea la patru benzi a sectorului sudic din Centura București cuprins între Jilava (DN5) și Chiajna (A1).  Potrivit lui, noua secțiune va cuprinde în premieră intersecții pe trei niveluri, precum și o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane.
Amenajare intersecții:
– Intersecție Centura București- DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5)
– Pasaj subteran pe CB km 44+725 – DC18 (Măgurele)
– Intersecție Centura București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040
– Intersecție Centura București – DN6 (Alexandria)
Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între A1 – DN5”.
Totodată, va fi amenajată în premieră o parcare de lungă durată, inclusiv pentru camioane, a mai spus Scrioșteanu. Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.
Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...