Centura București: Pasajul Berceni va fi dat în trafic în toamna acestui an – secretar de stat

Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei va fi dat în trafic în toamnă, estimează secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Acesta a postat vineri noi imagini de pe șantier.
Ion Dobreanu - vin, 28 ian. 2022, 10:58
Centura București: Pasajul Berceni va fi dat în trafic în toamna acestui an - secretar de stat

„Până în acest moment au fost montate 8 tronsoane de tablier metalic, care au fost asamblate la sol. Pentru restul de 10 tronsoane continuă asamblarea la sol, iar pe măsură ce se vor finaliza vor fi montate și acestea. Ridicarea acestora s-a făcut cu o macara de mare tonaj, cu capacitate de ridicare de 600 de tone”, explică oficialul din Transporturi.

pasaj berceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit lui, a fost finalizată armarea plăcii de suprabetonare pe rampa de coborâre spre Popești Leordeni, au fost montate grinzile și la rampa de coborâre spre Jilava și a început armarea plăcii de suprabetonare a rampei de urcare dinspre Jilava.

pasaj berceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Continuă forajul piloților la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București. Continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureștiului, la 4 benzi, spre Jilava. Continuă devierea utilităților și lucrările la bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ 401. Menționez că și acest pasaj va fi dat în trafic, în toamna acestui an”, anticipează Scrioșteanu.

Ministerul Transporturilor a emis în iunie 2020 autorizația de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrările sunt executate în zona intersecției dintre drumul de centură al Municipiului București – DNCB și drumul județean – DJ 401 (șoseaua Berceni). Obiectivul face parte din rețeaua rutieră TEN-T, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat în martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.
Te-ar mai putea interesa și
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), consultări fiind în curs între aliaţi pentru a înlătura opoziţia Turciei......
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Banca italiană UniCredit SpA şi cea germană Commerzbank erau pe punctul de a demara discuţiile cu privire la o posibilă ...
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de ...
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai agresiv”
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai ...
Creşterea americană trebuie să rămână pozitivă fără a fi prea puternică pentru a putea opri inflaţia, a indicat ...