1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 26 º

Companii

CEO OnePlus: nu vom lansa un telefon pliabil în curând, compania lucrează la un televizor şi gadgeturi pentru maşină şi birou

Compania chineză OnePlus lucrează la trei telefoane pe care le va lansa în acest an, dar un telefon pliabil nu se găseşte printre acestea, a spus CEO-ul Pete Lau la Milano, unde a vorbit cu studenții de la Institutul European de Design, potrivit gsmarena.com.

15 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Telefoanele pliabile nu sunt încă pregătite pentru a fi adoptate în masă și nu doar din cauza prețului. Lau spune că dispozitivele nu fac nimic fundamental diferit faţă de telefoanele actuale. Ecranele pliabile au potențial, dar nu pentru telefoane, sau, cel puţin, nu încă.

"Ecranele pliabile oferă posibilități interesante, deși probabil nu atât de mult în domeniul telefoanelor. În cazul telefoanelor inteligente, curbura ecranului care se îndoaie este prea mare și, prin urmare, grosimea este excesivă. Atunci când ajungem să reușim să-l îndoim ca pe o foaie de hârtie fără să-l distrugem sau să-l marcăm, atunci tehnologia se va maturiza. Vom ajunge acolo, dar nu imediat", a spus Pete Lau într-un interviu pentru cotidianul italian Repubblica.

În schimb, compania dorește să se extindă și în alte domenii astfel că OnePlus lucrează la un televizor sau la un "ecran inteligent" așa cum îl numește Lau. El vede controalele de la distanță ca fiind depășite, în schimb, spune că inteligenţa artificială poate învăța obiceiurile utilizatorilor și poate furnizo informații relevante pentru aceştia.

"În curând vom adăuga un televizor. Și va fi un televizor care poate comunica cu telefonul fără nici o barieră şi va forma un singur ecosistem adevărat. Căminul, pe lângă mobilitate, este a doua zonă în care ne vom concentra eforturile. Celelalte două sunt biroul și mașina. Ideea este atunci să construim un univers care să însoțească oamenii în momente diferite ale zilei", a mai spus Lau.

Citeşte şi: Telefoanele pliabile vor avea o cotă de doar 5% din piaţă până în 2023 - analişti

OnePlus dorește, de asemenea, să intre pe piaţa auto, în domeniul electronicii (construcţia unei mașini întregi este prea complexă). Lau a sugerat că o oportunitate de business poate veni din posibilitățile activate de 5G, de exemplu, îmbunătățirea unui asistent virtual.

"Nu, nu vrem să construim o mașină. Aceea este o lume foarte complexă. Mă gândesc mai mult la software sau o platformă. În era reală a Internetului Lucrurilor, în zece ani totul va fi conectat, dar este imposibil ca o singură companie să construiască toate dispozitivele care ne înconjoară. De aceea mă gândesc la o platformă. Reţeaua 5G în perspectivă, începând cu anul 2025, ne va permite să oferim un fel de asistent virtual virtual, care ne va ajuta în moduri greu de imaginat astăzi", a explicat CEO-ul.

În mod similar, compania va construi produse pentru birou, conectate la cloud, şi combinate cu tehnologii precum 5G și AI.

Proiectul pentru lansarea televizorului este cel mai avansat în ceea ce priveşte dezvoltarea, dar este încă prea devreme pentru a spune când va fi lansat. Gadgeturile din mașină și de birou vor fi dezvoltate în următorii câțiva ani.

Compania a fost fondată la sfârșitul anului 2013, şi este astăzi printre primele cinci branduri din Occident în domeniul smartphone-urilor de ultimă generație, iar în India a fost pe primul loc pentru o scurtă perioadă de timp.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO