Cepoi: Proiectul legii sănătăţii va fi depus la Parlament în prima parte a lunii decembrie

Proiectul legii sănătăţii este finalizat şi va fi depus la Parlament în prima săptămână a lunii decembrie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Vasile Cepoi, consilier al premierului Victor Ponta.
Economica.net - mie, 07 nov. 2012, 18:51
Cepoi: Proiectul legii sănătăţii va fi depus la Parlament în prima parte a lunii decembrie

El a precizat că au fost inserate în actul normativ toate propunerile rezultate în urma dezbaterilor publice organizate, precum şi în urma schimbului de puncte de vedere avute cu instituţiile internaţionale – Comisia Europeană, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional.
„Urmează să facem o altă prezentare publică, în primul rând în Consiliul Consultativ constituit când a început demersul de elaborare a proiectului de lege. Apoi avem în plan să prezentăm proiectul de act normativ din nou în Comisiile de sănătate ale Parlamentului, dar şi în Comisiile administrative şi cele de finanţe din Parlament, şi în forma actuală vom prezenta proiectul şi coaliţiei partidelor aflate la guvernare. După toate aceste parcursuri proiectul de lege va fi depus la Parlament în prima săptămână a lunii decembrie”, a arătat Vasile Cepoi.

În legătură cu punctele importante din lege, acesta a reamintit organizarea sistemului de sănătate cu reorganizarea spitalelor, creşterea nivelului de competenţă a medicilor de familie şi a implicării lor în rezolvarea problemelor de sănătate, dar şi reducerea birocraţiei, construirea infrastructurii pentru creşterea calităţii în domeniul sănătăţii.

Privitor la pachetele de servicii medicale, prof. dr. Vasile Cepoi a menţionat că acestea vor fi construite pe principiul acoperirii serviciilor cele mai scumpe pe care nu şi le-ar putea permite să le plătească asiguraţii.

În prezent se lucrează la aceste pachete şi urmează să se facă mai multe studii de impact, unul cu specialişti din afară, contractat cu Banca Mondială, şi un altul cu echipa care lucrează la proiect.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus miercuri ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie, că are o singură rugăminte la el referitoare la legea sănătăţii, punctând că speră ca aceasta să fie depusă la Parlament până în luna decembrie.
„Nu am decât o singură rugăminte la dvs – legea sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament”, a declarat Băsescu, la ceremonia de învestitură a lui Arafat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează parţial
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează ...
Producătorul de oţet Acetica-Company din Bistriţa Năsăud urmează să se divizeze, potrivit proiectului de divizare ...
Volker Raffel (E.ON): România încă nu a rezolvat problema importurilor de gaze pentru această iarnă
Volker Raffel (E.ON): România încă nu a rezolvat problema importurilor de gaze pentru această iarnă
România se pregăteşte să intre în această iarnă cu o mare problemă: nu ştie încă de unde va importa gaze pentru ...
Unitatea 2 de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional
Unitatea 2 de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional
Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată sâmbătă după-amiază la Sistemul Energetic National, anunţă Nuclearelectrica.