Cererea de înmatriculare a unei firme este procesată în 16 ore, în România. În Slovenia sau Turcia durează o oră

Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme sau a unei cereri de menţiuni durează, în medie, 16 ore în România, în timp ce în Belgia, Danemarca, Slovenia şi Turcia durata este de o oră, se arată în 'The International Business Registers Report 2016', citat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), scrie Agerpres.
Economica.net - Dum, 19 iun. 2016, 09:39
Cererea de înmatriculare a unei firme este procesată în 16 ore, în România. În Slovenia sau Turcia durează o oră

‘Ţările europene unde este înregistrată cea mai mică medie a timpului pentru procesarea unei înmatriculări sau menţiuni, respectiv o oră, sunt Belgia, Danemarca, Slovenia şi Turcia. În România, pentru procesarea unei cereri de înmatriculare sau a unei cereri de menţiuni sunt necesare, în medie, 16 ore, spre deosebire de anul trecut, când procesarea unei menţiuni se realiza în 32 de ore’, informează ONRC.

Potrivit raportului, înmatricularea durează, în medie, 16 ore şi în Austria, Germania, Italia, Lituania şi Marea Britanie.

Conform ediţiei din acest an, spune ONRC, datele arată că nu este o diferenţă majoră între timpul necesar înmatriculării unei firme şi cel pentru operarea menţiunilor, ceea ce înseamnă că procedurile sunt oarecum similare pentru cele două tipuri de operaţiuni.

‘Pe de altă parte, rezultatele de anul acesta confirmă tendinţa înregistrată încă de anul trecut, şi anume că modalitatea de transmitere a documentelor influenţează timpul de procesare, respectiv timpul de procesare al unei solicitări scade dacă formatul este digital. Cea mai utilizată metodă pentru depunerea cererilor de înmatriculare rămâne, în continuare, formatul hârtie – 28,3%, urmată de variantele electronice: imagini – 16,3%, internet – 12,1% şi date – 8,4%. De asemenea, studiul publicat anul acesta a scos în evidenţă că, la nivel global, informaţiile de bază referitoare la profesioniştii înregistraţi în registrul comerţului (informaţii despre o anumită firmă, identificarea unei firme sau a numelui acesteia) reprezintă categoria cea mai solicitată de informaţii, cu un procent de 61%, pe când informaţiile despre modalitatea de înregistrare a unei firme (18%) sau legislaţia în domeniu (2%) nu au prezentat la fel de mult interes’, precizează instituţia.

The International Business Registers Report 2016 este un studiu comparativ rezultat al colaborării organizaţiilor internaţionale ale registrelor comerţului, respectiv: ECRF (European Commerce Registers’ Forum), CRF (Corporate Registers Forum), IACA (International Association of Commercial Administrators) şi ASORLAC (Association of Registers of Latin America and the Caribbean). Raportul a reunit respondenţi din 89 de ţări, împărţite în patru categorii în funcţie de regiunea geografică în care sunt situate: Europa, Africa şi Estul Mijlociu, regiunea Asia – Pacific, precum şi America de Nord şi America de Sud.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...