CFR a primit trei oferte la licitații de peste 600 de milioane de lei pentru aparate de cale și traverse din beton

CFR Infrastructură a primit două oferte la licitația de circa 417 milioane de lei pentru traverse din beton și o ofertă la licitația pentru aparate de cale montate pe traverse de beton, estimată la aproape 209 milioane de lei, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Anemona Andone - lun, 26 iul. 2021, 13:15
CFR a primit trei oferte la licitații de peste 600 de milioane de lei pentru aparate de cale și traverse din beton

La licitația pentru traversele din beton au depus oferte Travertec și asocierea Metabet CF SA – Prebet Aiud, iar la licitația pentru aparate de cale s-a înscris Voestalpine Railway Systems Romania.

Cele trei oferte ar urma să fie evaluate până pe 6 octombrie, conform datelor actuale din SEAP.

Aparatele de cale sunt instalaţii fixe de cale care servesc la trecerea materialului rulant de pe o linie pe alta în condiţii de siguranţă. În cadrul activitatii de întreţinere şi reparaţie a liniilor ferate de pe reţeaua CFR una din lucrările importante programate, cu implicare directă în siguranţa circulaţiei trenurilor, este înlocuirea aparatelor de cale uzate cu altele noi.

Acordul cadru pentru aparate de cale prevede o cantitate minimă de 64 bucăți și o cantitatea maximă de 640 bucăți aparate de cale montate pe traverse de beton.

Valoarea estimată (lei fără TVA) a acordului cadru: între 20,63 milioane de lei şi 208,91 milioane de lei.

Traversele din beton se utilizează la calea ferată pentru realizarea suprastructurii, respectiv montarea şinelor pe traverse prin intermediul prinderilor. Pentru asigurarea desfășurării activitatii de întreținere a infrastructurii feroviare prin înlocuirea traverselor necorespunzătoare din lemn situate cu precădere pe zona curbelor și a lucrărilor de întreținere cu înlocuirea la rând a elementelor suprastructurii căii pe o lungime de circa 200 km de linie anual, CNCF CFR SA își propune încheierea unui acord cadru de furnizare „Traverse din beton” pe o perioadă de patru ani.

Cantitatea minimă/ acord cadru: 40.000 bucăți; Cantitatea maximă/acord cadru: 1,48 milioane de bucăți. Valoarea estimată (lei, fără TVA) a acordului cadru este cuprinsă între 11,28 milioane de lei si 417,42 milioane de lei. Licitația pentru traverse din beton este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea primului contract subsecvent este condiționată de finalizarea contractului subsecvent existent pentru furnizarea de produse identice, aferent unui alt acord cadru.

Te-ar mai putea interesa și
Flanco introduce posibilitatea plății cu cardul la EasyBox și retur gratuit în 45 de zile
Flanco introduce posibilitatea plății cu cardul la EasyBox și retur gratuit în 45 de zile
Flanco extinde serviciile disponibile prin EasyBox, oferind opțiunea plății cu cardul și a returului gratuit, direct la EasyBox, în termen de 45 de zile....
Euro va continua să crească, gaura de la buget se adâncește. Analiștii CFA România estimează o creştere economică de doar 2,3% pentru acest an
Euro va continua să crească, gaura de la buget se adâncește. Analiștii CFA România estimează o creştere economică ...
Analiştii CFA România estimează o creştere economică de 2,3% pentru acest an, în scădere faţă de anticipaţiile ...
Dacă Rusia învinge Ucraina, „Slovacia este următoarea” – premierul slovac
Dacă Rusia învinge Ucraina, „Slovacia este următoarea” – premierul slovac
Premierul slovac Eduard Heger a declarat miercuri, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, că Ucraina ''trebuie ...
Faer, APERO:  67% dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac
Faer, APERO:  67% dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac
Două treimi (67%) dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac, a declarat, miercuri, ...