1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

CFR Călători va introduce Săgeţi Albastre pe noua linie către Aeroportul Otopeni, dacă va fi gata în luna mai

CFR Călători va opera cursele către Aeroportul Otopeni cu parcul actual de trenuri Siemens Desiro (Săgeata Albastră), daca noua linie va fi gata în luna mai, a spus pentru ECONOMICA.NET Valentin Dorobanţu, directorul operatorului naţional de transport feroviar de călători.

11 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

"Dacă se finalizează în mai (racordul de cale ferată la aeroport – n.r.), vom circula cu parcul actual de Desiro", a răspuns şeful CFR Călători la o solicitare Economica.net.

Anul trecut, se vehicula ideea lansării de către CFR Călători a unei licitaţii pentru achiziţia de noi rame diesel. Până în prezent, această licitaţie nu a fost încă lansată, astfel că noile rame nu au cum să ajungă până în luna mai. De asemenea, se mai vorbea despre posibilitatea achiziţiei de trenuri cu hidrogen pentru noua linie feroviară, însă nici acest plan nu s-a concretizat.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat joi că firma constructoare are toate condiţiile ca, la sfârşitul lunii mai, trenul să circule între Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord, în vederea începerii Campionatului European de Fotbal, în caz contrar ne facem de râs.

Directorul general al CFR SA, Marius Chiper, a explicat la rândul său că proiectul va beneficia de ultima generaţie de panouri fonoabsorbante, astfel încât nivelul de zgomot va fi redus la minim. Pe toată lungimea viaductului, de 1.521 de metri, vor fi montate panouri fonoabsorbante, de la un capăt la altul, iar trenurile vor fi silenţioase.

Contractul pentru execuţia şi proiectarea legăturii feroviare Gara de Nord - Aeroport Otopeni, în valoare de 398,16 milioane lei fără TVA, a fost semnat în cursul anului 2019 cu Asocierea Arcada - ISPCF SA - DB Engineering & Consulting GMBH.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO