1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

CFR: Costurile operatorilor de transport feroviar cu energia electrică vor scădea anul viitor

CFR SA va transfera în 2014 serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice pentru sectorul feroviar, pe zona geografică a E.ON Energie, către filiala Electrificare CFR SA, operaţiunea determinând reducerea costurilor operatorilor de transport cu electricitatea, susţine compania de stat.

11 dec, 2013 | Mediafax

Transferul va respecta prevederile unei legi din 2006, privind un credit de la BERD, şi termenii acordului de împrumut încheiat anul trecut, tot cu BERD, privind restructurarea financiară a CFR SA, conform căruia achiziţionarea întregii cantităţi de energie electrică necesară sistemului feroviar se va realiza prin intermediul Electrificare CFR, de pe piaţa OPCOM, arată administratorul reţelei feroviare, într-un comunicat.

"Această măsură operaţională are drept scop îmbunătăţirea relaţiei de business cu clienţii CFR SA, prin reducerea costurilor percepute tuturor operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrică", se spune în comunicat.

Compania "va depune eforturi susţinute" pentru stingerea obligaţiilor financiare către toţi furnizorii de energie electrică, astfel încât în toate zonele geografice serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice să fie asigurat doar de Electrificare CFR, mai arată sursa citată.

Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie anunţa în iulie că CFR avea la jumătatea anului datorii de circa 525 de milioane de lei către companiile din domeniul energetic.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO