1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

CFR: Licitaţii publice pentru închirierea spaţiilor şi terenurilor aflate în 8 sucursale regionale

Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA va organiza, joi, începând cu ora 9,00, licitaţii publice cu strigare pentru închirierea spaţiilor şi terenurilor din toate cele 8 sucursale regionale de cale ferată, terenuri aflate în proprietatea privată a companiei, dar care până acum au rămas neînchiriate.

28 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Potrivit unui comunicat al companiei, remis marţi AGERPRES, este vorba de un program inclus în proiectul imobiliar demarat de CFR SA, în luna iulie a acestui an, în vederea dezvoltării activităţii comerciale.

'Începând din această lună, toate cele 8 sucursale regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa vor organiza lunar, în ziua de 28 a lunii, licitaţii publice cu strigare pentru închirierea spaţiilor şi a terenurilor rămase neînchiriate. Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 42.162 mp, iar terenurile - 354.319 mp şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici, atât celor care încă nu s-au alăturat acestui proiect, cât şi celor care deja au aderat, dar intenţionează să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional', se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, zonele comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală.

'Gările modernizate la standarde europene asigură agenţilor economici condiţiile optime pentru a-şi adapta ofertele de produse şi servicii la cerinţele celor aproximativ 60 de milioane de călători, care tranzitează anual staţiile de cale ferată. Dezvoltatorii şi reprezentanţii marilor brand-uri, care doresc să intre şi pe piaţa de retailer locală şi au achiziţionat documentaţia necesară, sunt aşteptaţi să participe la cele 8 licitaţii deschise, joi 28 august 2014, începând cu ora 9,00, la sediile regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, pentru închirierea a peste 1.000 de locaţii (spaţii şi terenuri), în suprafaţă totală de 396.481 mp, din proprietatea privată a companiei', se mai spune în comunicat.

În perioada 2013-2014, CFR SA a finalizat şi recepţionat lucrări de modernizare în 11 din cele 14 staţii de cale ferată incluse în programul de modernizare cu susţinere financiară europeană (Slatina, Reşiţa Sud, Zalău, Bistriţa Nord, Giurgiu Oraş, Botoşani, Călăraşi, Sf Gheorghe, Brăila, Piatra Neamţ şi Vaslui), 6 gări din acest lot fiind recepţionate chiar în primul semestru al acestui an

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO