CFR Marfă se pregăteşte pentru privatizare

Ministerul Transporturilor are în vedere pregătirea societăţii CFR Marfă pentru privatizare, după ce aceasta a trecut, în 2014, printr-un amplu proces de restructurare, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Iulian Matache, la o conferinţă organizată de Asociaţia Industriei Feroviare Europene - UNIFE.
Economica.net - joi, 18 iun. 2015, 07:28
CFR Marfă se pregăteşte pentru privatizare

Potrivit acestuia, compania are în vedere pentru acest an modernizarea a şapte locomotive, 40 de vagoane şi repararea a circa 2.500 de vagoane, scrie Agerpres.

‘Până la finalizarea tuturor procedurilor de a programului de subvenţionare a traficului ROLA până la 60% din costul total al transportului, CFR Marfă are în vedere să finanţeze, din fonduri proprii, reparaţii la minim 50 de vagoane ROLA, prospectarea pieţei şi amenajarea unor terminale care vor putea deservi traficul ROLA. Societatea are în derulare pentru anul 2015 proiecte din fonduri proprii pentru modernizarea a 7 locomotive, 40 de vagoane şi repararea unui număr de aproximativ 2.500 de vagoane. De asemenea, avem în vedere pregătirea societăţii pentru privatizare’, a spus Matache.

El a precizat că, în 2014, CFR Marfă a transportat un volum de 28 milioane tone de marfă.

‘Cu un volum de 28 milioane de tone de marfă transportate în anul 2014 societatea este lider pe piaţa transporturilor de marfă din România trecând în anul 2014 printr-un amplu proces de restructurare. Principalele orientări şi planuri de perspectivă ale Companiei de Transport Feroviar de Marfă sunt menţinerea şi creşterea cotei de piaţă. Societatea îşi propune să-şi consolideze poziţia pe piaţa transporturilor feroviare de marfă prin încheierea unor noi contracte, creşterea vitezei de transport şi reducerea timpilor de mers’, a afirmat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte dezvoltarea transportului intermodal de mărfuri pentru a utiliza în continuare tipul de transport ‘din poartă în poartă’, Matache a precizat că societatea vrea menţinerea parcului activ de vagoane port container, punerea în circulaţie de trenuri complete de containere sau cutii mobile în trafic intern şi internaţional, dezvoltarea de platforme intermodale şi modernizarea unor platforme existente în parteneriat public privat în zone cu impact economic precum Bucureşti, Timişoara, Bacău, Suceava.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...