1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Chevron a încasat 3,7 miliarde de dolari pe o rafinărie din Australia

Gigantul american Chevron, care a renunțat anul acesta la operațiunile din România, și-a vândut participația din rafinăria Caltex Australia pentru suma de 3,7 miliarde de dolari.

28 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Aceasta este cea mai mare tranzacție de anul acesta din regiunea Asiei și eclipsează guvernul din India, care a vândut pentru 3,6 milairde de dolari participația din Coal India, informează Reuters.

Chevron a renunțat la acțiunile deținute în rafinăria din Australia pe fondul scăderii prețului la petrol și a costurilor mari.

La sfârşitul lunii februarie a acestui an, Compania americană a renunţat la concesiunile de zăcăminte de gaze de şist din România şi va pleca din ţara noastră.

Chevron a decis recent, să renunţe la explorarea gazelor de şist din Polonia, un sector care nu a reuşit să îndeplinească aşteptările de tranformare a furnizării de energie în Europa de Est, potrivit unei relatări Reuters din data de 1 februarie, care citează compania.

Divizia Chevron din Polonia "a decis să renunţe la operaţiunile legate de gazele de şist din această ţară deoarece oportunităţile de aici nu mai concurează favorabil cu alte oportunităţi din portofoliul global al Chevron", se arată în declaraţia companiei publicată sâmbătă.
Şi firmele Exxon Mobil, Total şi Marathon Oil au renunţat la explorarea gazelor de şist în Polonia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO