China ar putea relua importurile de soia din SUA (USDA)

China va relua, probabil de la 1 ianuarie, achiziţiile de soia din SUA din cauza livrărilor limitate din Brazilia, a anunţat luni secretarul american de stat pentru Agricultură, Sonny Perdue, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 04 dec. 2018, 16:42
China ar putea relua importurile de soia din SUA (USDA)

În urma disputei comerciale dintre primele două economii ale lumii, China, principala piaţă pentru oleaginoase, a redus substanţial importurile de soia din SUA.

„Deocamdată nu am constatat” dacă armistiţiul comercial dintre SUA şi China, anunţat cu ocazia summitului G20 de la Buenos Aires, va determina autorităţile de la Beijing să elimine taxele vamale instituite la importurile de soia din SUA, a explicat Perdue.

Preşedintele american, Donald Trump, şi cel chinez, Xi Jinping, au declarat sâmbătă că au ajuns la un armistiţiu în războiul lor comercial, SUA urmând să suspende, timp de 90 de zile, intrarea în vigoare a unui nou set de taxe vamale pentru importurile chineze, urmând ca acest răgaz să fie folosit pentru a da o şansă negocierilor.

Previziunea oficialului american privind reluarea afacerilor cu SUA ale celui mai mare importator global de soia oferă speranţe fermierilor americani, afectaţi de disputa comercială dintre primele două economii ale lumii, care a dus şi la scăderea preţurilor culturilor.

Anul trecut, China a cumpărat aproximativ 60% din exporturile de soia ale SUA, volumul tranzacţiilor fiind estimat la 12 miliarde de dolari, dar după impunerea taxelor vamale de către administraţia Trump în iulie, a preferat să achiziţioneze din Brazilia.

Perdue nu a dat detalii privind momentul în care China va începe să facă achiziţii din SUA dar a afirmat că se aşteaptă ca primele achiziţii de produse agricole să fie boabele de soia.

În primele nouă luni din acest an, exporturile SUA de soia către China au scăzut cu 45%, a anunţat recent Departamentul american al Agriculturii (USDA).

De asemenea, China ar putea cumpăra din SUA orez, carne de porc, sorg şi grâu, a adăugat Perdue.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...