Chiţoiu: CEC Bank nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat

CEC Bank nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat prin bugetul de venituri şi cheltuieli, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, la finalul audierii sale în Comisia de buget-finanţe din Senat.
Economica.net - lun, 09 dec. 2013, 14:10
Chiţoiu: CEC Bank nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat

‘Am solicitat întregii conduceri executive a CEC Bank să ia măsuri de modernizare a băncii şi, mai ales, de îmbunătăţire a procedurilor de acordare a creditelor şi de finanţare a mediului economic şi, de asemenea, de îmbunătăţire a sistemelor şi procedurilor informatice ale băncii. S-au făcut analize lunare de către reprezentanţii ministerului, atât în Adunarea Generală a Acţionarilor, cât şi în Consiliul de Administraţie. În fiecare lună mi-au fost prezentaţi indicatorii. Am avut nenumărate întâlniri cu domnul preşedinte Gheţea. Dânsul îmi prezenta activitatea CEC Bank în aşa fel încât ea evolua bine de la o lună la alta, dar, în prezent, ne aflăm în situaţia că banca nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Respectiv nivelul de creditare este undeva la 93% faţă de ţinta asumată, de asemenea, banca nu este pe profit, este pe pierdere, pierdere netă, nu rezultatul brut’, a spus Daniel Chiţoiu.

Potrivit acestuia, activitatea managerială nu a adus impulsul necesar pe care el l-a dorit la CEC Bank de când a preluat mandatul de ministru al Finanţelor.

Membrii Comisiei de buget-finanţe din Senat, care anchetează activitatea managerială a CEC Bank, i-a mai audiat luni pe preşedintele CEC, Radu Gheţea, şi pe şeful Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Concluziile Comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat până cel târziu în data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a aprobat în noaptea de luni spre marţi proiectul de lege ce permite expulzarea în Rwanda a solicitanţilor de azil care au intrat ilegal în Regatul Unit, după o bătălie......
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ...
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus și azi prețul carburanților, mai mult pe ...
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja de la PNL (surse)
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja ...
Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi ...