Chiţoiu: Selecţia managerilor privaţi la companiile de stat va fi încheiată până la finele anului

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că săptămâna trecută a fost lansată procedura de selecţie de manageri privaţi la 48 de companii de stat şi societăţi naţionale, procesul urmând să fie încheiat până la finele acestui an.
Economica.net - vin, 20 iul. 2012, 15:13
Chiţoiu: Selecţia managerilor privaţi la companiile de stat va fi încheiată până la finele anului

„Au fost stabilite 48 de companii şi societăţi naţionale pentru implementarea managementului privat. (…) Procesul de selecţie a managerilor privaţi şi a board-ului se va finaliza în cursul acestui an”, a declarat vineri Chiţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că în cazul Hidroelectrica procesul de selecţie a board-ului este în curs, au fost depuse 37 de oferte, iar în prezent sunt derulate interviuri.

Ministrul a precizat că până la sfârşitul lunii iulie ar putea definitivată lista scurtă de candidaţi, noul board urmând să-şi intre în atribuţii după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă.

La începutul lunii iulie Chiţoiu a declarat că a început procedura de selectare a consultanţilor care vor recruta manageri profesionişti pentru 47 de companii de stat şi că vrea astfel să implice tehnocraţii în „administrarea bogăţiei naţionale”.

Pe lista companiilor se numără Hidroelectrica, Oltchim, Oil Terminal, Conpet, Romgaz, Transgaz, ELCEN, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Galaţi, Electrocentrale Paroşeni, Transelectrica, Electrica, Salrom, Societatea Naţională a Apelor Minerale, Băiţa Ştei, Conversmin, Econord, Eurotest, CIR SA, Cupru Min Abrud, Institutul de Proiectări Chimice Iprochem, Servicii Publice, Certej şi Roşiamin.

Sunt înscrise de asemenea filialele Hidroserv ale Hidroelectrica, respectiv Bistriţa, Cluj, Sebeş, Curtea de Argeş, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Porţile de Fier şi Haţeg, precum şi filialele Transelectrica -Smart, Formenerg, Teletrans, Icemenerg şi Icemenerg Service, precum şi filialele Electrica – Distribuţie Muntenia Nord, Distribuţie Transilvania Nord, Distribuţie Transilvania Sud, Electrica Serv, Servicii Energetice Banat, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia şi Servicii Energetice Muntenia.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să numească manageri privaţi pentru nouă companii, cu posibilitatea extinderii listei cu încă şase societăţi.

Până în prezent însă nu a fost numit niciun manager privat, iar MECMA şi Pedersen & Partners au încetat în luna mai contractul de consultanţă privind atragerea de manageri profesionişti. Compania de executive search a anunţat, fără să dea detalii, că motivul a fost reprezentat de unele modificări promovate de minister.

Acordul fusese încheiat în octombrie 2011. Obiectivul contractului era recrutarea de personal de conducere la companii precum Poşta Română, Tarom, CFR Marfă, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim.

Te-ar mai putea interesa și
Apa caldă va fi oprită în tot municipiul Constanța în perioada 16 – 31 august
Apa caldă va fi oprită în tot municipiul Constanța în perioada 16 – 31 august
Furnizarea apei calde va fi întreruptă în perioada 16 - 31 august în municipiul Constanţa pentru lucrări la reţeaua de transport a agentului termic, informează, joi, Primăria Constanţa,......
26 de state au promis la Copenhaga că vor acorda ajutoare militare Ucrainei în valoare de peste 1,5 miliarde de euro
26 de state au promis la Copenhaga că vor acorda ajutoare militare Ucrainei în valoare de peste 1,5 miliarde de euro
Reprezentanţii unui număr de 26 de ţări, reuniţi joi la Copenhaga, au promis un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro ...
Trump a invocat de 440 de ori dreptul de a nu răspunde la întrebări la audiera sa de către procuroare generală din New York
Trump a invocat de 440 de ori dreptul de a nu răspunde la întrebări la audiera sa de către procuroare generală din New ...
Donald Trump a invocat miercuri, la audierea sa sub jurământ în faţa procuroarei generale din New York, Letitia James, ...
Comisia de Prognoză a îmbunătățit cu 0,6% etimarea privind creșterea economică a României din 2022
Comisia de Prognoză a îmbunătățit cu 0,6% etimarea privind creșterea economică a României din 2022
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a îmbunătăţit cu 0,6 puncte procentuale previziunea de creştere ...