Cifra de afaceri medie anuală a sectorului IT&C a ajuns la 2,8 miliarde de euro – Encuţescu, MECT

Afacerile anuale înregistrate în sectorul IT&C din România au atins o medie de 2,8 miliarde de euro, însă specialiştii din domeniu susţin că valoarea ar putea ajunge la 10 miliarde de euro, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului /MECT/ Aurel-Sorin Encuţescu, la Summitul Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului.
Economica.net - lun, 11 mai 2015, 09:38
Cifra de afaceri medie anuală a sectorului IT&C a ajuns la 2,8 miliarde de euro - Encuţescu, MECT

‘În 2014, România avea un număr de peste 64.000 de specialişti în IT, ţara noastră fiind lider european în ceea ce priveşte numărul de angajaţi în sectorul tehnologiei informatice pe cap de locuitor. De asemenea, ocupă locul 6 la nivel mondial pe acest segment. La ora actuală, performanţa financiară a sectorului IT&C din România a crescut. Cifra de afaceri medie anuală a sectorului a ajuns la 2,8 miliarde euro. Specialiştii susţin că targetul României poate atinge chiar 10 miliarde de euro. Sectorul IT a fost singurul în care, în plină criză economică, nu s-au făcut concedieri’, a afirmat Encuţescu.

Potrivit oficialului MECT, sectorul IT&C a fost, anul trecut, al treilea contributor brut la Produsul Intern Brut /PIB/, iar investiţiile totale ar putea ajunge la 2,4 miliarde de euro, scrie Agerpres.

‘Sectorul IT&C a fost al treilea contributor brut la Produsul Intern Brut al României. Investiţiile totale în sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor ar putea să ajungă, în România, la aproximativ 2,4 miliarde de euro. În momentul de faţă, România se află pe locul 5 în lume în ceea ce priveşte viteza la internet. Dacă ne uităm la statistică, putem vedea că ţări mult mai importante sunt în urma României. Printre primele 20 de oraşe care au acces la cea mai mare viteză de internet, Bucureştiul se află pe locul 4, Galaţi pe 7, Iaşi pe 8, Timişoara pe 9, Ploieşti pe 10, Oradea pe locul 13. Potrivit datelor Băncii Naţionale, în 2013, industria IT s-a clasat pe locul 2 în clasamentul domeniilor exportatoare de servicii’, a menţionat Aurel-Sorin Encuţescu.

La nivel general, datele oficiale prezentate luni de secretarul de stat din MECT arată că valoarea investiţiilor directe nete în România se situau la 2,427 miliarde de euro, la 31 decembrie 2013.

‘Valoarea investiţiilor nete directe în România se situau, la 31 decembrie 2013, la 2,427 miliarde de euro. Domeniile în care au fost realizate cele mai multe investiţii au fost în industria prelucrătoare şi tehnologia informaţiilor. Practic, dacă vorbim de tehnologia informaţiilor, valoarea investiţiilor, până în prezent, s-a ridicat la 2,050 miliarde de euro’, a menţionat reprezentantul MECT.

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/, împreună cu Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, organizează, în perioada 11 – 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică.

Summitul de la Bucureşti reuneşte oficiali guvernamentali, companii şi specialişti în domeniul securităţii cibernetice din mediul public şi privat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi România.

În aceeaşi perioadă, Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti derulează la Bucureşti o misiune comercială formată din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenta cele mai noi soluţii pe care acestea le pot oferi în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...