Cinci linii de autobuz ale STB care deservesc cartierul Drumul Taberei vor fi optimizate începând de astăzi

Alte cinci linii de transport în comun de suprafaţă, din totalul celor 21 care deservesc peste 350.000 de locuitori ai cartierului bucureştean Drumul Taberei, vor fi reorganizate, cu orar optimizat, începând de sâmbătă, 18 septembrie, a anunţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).
AGERPRES - sâm, 18 sept. 2021, 10:27
Cinci linii de autobuz ale STB care deservesc cartierul Drumul Taberei vor fi optimizate începând de astăzi

De asemenea, vor fi puse în funcţiune şi două noi terminale: „Valea Ialomiţei” şi „Dedeman Ghencea”.

Astfel, devierea liniei 105 pe ramura de nord a bulevardului Drumul Taberei susţine linia 168, care a devenit extrem de solicitată după deschiderea Anului şcolar şi după eliminarea unor linii care dublau nejustificat acest traseu. De sâmbătă, linia 105 va funcţiona în ambele sensuri de la terminalul „Valea Oltului”, pe Strada Valea Oltului, Strada Valea Argeşului, Drumul Taberei (ramura de nord), apoi traseul actual.

Prin remodelarea liniei 138, care tranzitează cartierul Drumul Taberei, din cartierul Militari până la noul terminal „Dedeman Ghencea”, este asigurată o legătură extrem de necesară între cele două cartiere, dar şi preluarea călătorilor către zone foarte importante pentru cetăţenii Sectorului 6.

Potrivit TPBI, de sâmbătă, linia 138 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Cartier Militari” şi intersecţia Bulevardul Timişoara/ Strada Romancierilor, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Strada Romancierilor, Drumul Taberei (inel şi ramura de sud), Strada Braşov, până la noul terminal „Dedeman Ghencea”.

Şi autobuzele liniei 168 vor circula puţin diferit: pe traseul de bază între terminalul „Cartier Constantin Brâncuşi” şi intersecţia Aleea Masa Tăcerii/ Strada Valea Oltului, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Strada Valea Oltului, Strada Valea Ialomiţei, Drumul Taberei (ramura de nord) şi traseul actual.

Tot începând cu 18 septembrie, linia 173 va avea capătul la noul terminal Valea Ialomiţei şi nu la Valea Argeşului, ca până acum. Astfel, linia va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Şura Mare” şi intersecţia Drumul Taberei/ Strada Valea Argeşului, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Drumul Taberei, Strada Valea Ialomiţei, terminal „Valea Ialomiţei”.

Totodată, linia 221 va funcţiona între terminalul „CET Vest Militari” şi intersecţia Strada Valea Argeşului/ Drumul Taberei, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Drumul Taberei (ramura de sud), Strada Braşov, până la noul terminal „Dedeman Ghencea”.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) precizează că a decis remodelarea liniilor existente şi introducerea uneia noi în acest ansamblu de locuinţe al Sectorului 6, având în vedere funcţionalitatea noii magistrale de metrou şi pe baza propunerilor primite de la călători, a unor sondaje efectuate în rândul populaţiei, dar şi a simulărilor realizate de specialişti.

Denumirea cartierului Drumul Taberei este legată de trecutul acestor locuri, unde în timpul Revoluţiei de la 1821 Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabăra de panduri. Mai târziu, aici erau ţinuţi caii cavaleriei şi ai artileriei, cu depozite de nutreţ şi gospodării militare şi au început să apară primele case ţărăneşti. Actualul Bulevard Drumul Taberei era pe atunci doar o străduţă din pământ bătătorit. La sfârşitul anilor ’50, a început construcţia cartierului dinspre Cotroceni spre localitatea Domneşti, astfel încât în anul 1983, când s-au finalizat ultimele blocuri proiectate, se construiseră circa 63.000 de apartamente. Cartierul se află şi astăzi în continuă dezvoltare, fiind necesară tot mai mult extinderea transportului public pentru noile locuinţe, subliniază TBPI.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România, pe locul doi în UE la cele mai mari variaţii ale preţurilor la carburanţi – Eurostat
România, pe locul doi în UE la cele mai mari variaţii ale preţurilor la carburanţi – Eurostat
În septembrie 2021, în rândul statelor membre UE, cea mai ridicată rată de variaţie medie anuală a preţurilor la ...
Black Friday 2021: Carrefour intră în campanie pe 28 octombrie. Au reduceri de până la 50% la mii de produse
Black Friday 2021: Carrefour intră în campanie pe 28 octombrie. Au reduceri de până la 50% la mii de produse
Retailerul francez Carrefour va organiza anul acesta campania de Black Friday în perioada 28 octombrie-1 decembrie. Vor ...
Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor – Simin Florescu, manager spital „Dr. Victor Babeş”
Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor – Simin Florescu, ...
Managerul Spitalului clinic "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat marţi că persoanele care au fost infectate ...