1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Cinci ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

Trei scenarii: Cam câţi bani ar încasa statul din taxarea pensiilor mari şi o posibilă soluţie, De ce vrea Exxon să vândă participaţia de 50% în Neptun Deep şi o fabrică de Ferrari şi Lamborghini contrafăcute a fost închisă în Brazilia.

17 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Trei scenarii: Cam câţi bani ar încasa statul din taxarea pensiilor mari şi o posibilă soluţie - Hotnews. Înțelegem, așadar, că prima dată se vor gândi la suma de care au nevoie la buget, iar apoi, în funcție de asta, vor stabili plafonul și „taxa de solidaritate”. E posibil, în final, să ne trezim cu ideea de bază mare și înălțime mică. Dacă se alege un plafon mai mic, cu o taxă mai mică, așa se mărește numărul persoanelor taxate. Scenariul I – 30% taxă de solidaritate. Dacă din cei 161.000 (MAI, MaPN, SRI), jumătate ar avea pensie specială de peste 10.000 lei, statul ar strânge 241,5 milioane lei/lună. La aceasta se adaugă sumele în urma taxării celor din Legea 303/2004 (pensie de 18.000 lei/lună) și nr. 83/2015 (circa 11.000 lei/lună pensie). Sumele încasate de aici ar fi de peste 25 milioane lei/lună. Citeşte mai departe pe Hotnews.

De ce vrea Exxon să vândă participaţia de 50% în Neptun Deep. Guvernanții români se comportă ca nişte rentieri într-un moment în care americanii se află în plin proces de optimizare a portofoliului - Profit.ro.

Noua lege a pensiilor: Când te poţi pensiona în funcţie de anul naşterii - Adevărul.

Companiile de la Bursa de Valori Bucureşti, la maximul istoric de 171,4 miliarde lei capitalizare. De la începutul anului 2019, au un plus de 30 de miliarde de lei - ZF.

A fost închisă o fabrică de Ferrari-uri şi Lamborghini-uri fake. În Brazilia - The Guardian.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO