Circulaţia tramvaiului 41, blocată din cauza unui accident

Circulaţia tramvaielor de pe linia 41 este blocată în acest moment pe sensul de mers către Piaţa Presei, din cauza unui accident în care a fost rănită o femeie. RATB a anunţat că va introduce autobuze pentru a prelua călătorii blocaţi în tramvaie.
Economica.net - lun, 05 dec. 2016, 07:24
Circulaţia tramvaiului 41, blocată din cauza unui accident

Circulaţia tramvaielor de pe linia 41 este blocată în zona Ciurel, pe sensul de mers spre Piaţa Presei, după ce, la ora 9.05, un tramvai a accident o femeie care a traversat linia pe culoarea roşie a semaforului, potrivit RATB. Femeia a fost rănită. Poliţia face cercetări şi, acest moment, circulaţia tramvaielor este blocată. Oficialii RATB au anunţat că vor fi introduse autobuze pe linia tramvaiului 41, pentru a prelua călătorii blocaţi în tramvaie.

„În jurul orei 9:05, un tramvai de pe linia 41 care se deplasa pe sensul spre Piaţa Presei Libere, la intrarea în staţia Pod Ciurel acroşează un pieton, o doamnă, care traversa pe trecerea de pietoni, însă pe culoarea roşie a semaforului. În prezent, circulaţia este blocată doar pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Intenţionăm să înfiinţăm o linie navetă de autobuze pe zona respectivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu. 

Potrivit sursei citate, un echipaj SMURD s-a prezentat deja la faţa locului pentru analizarea situaţiei medicale a pietonului accidentat. 

La ora 9,30, zece tramvaie erau blocate pe şine.

Tramvaiul 41 este cel mai alglomerat mijoc de transport de suprafaţă din Bucureşti.

UPDATE 09.55. Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost reluată.


Cele mai grave accidente în care au fost implicate tramvaie au avut loc la:

20 ianuarie 2008 – trei persoane au murit, în urma coliziunii dintre maşina în care se aflau şi un tramvai care se retrăgea la depou, pe Şoseaua Colentina, din sectorul 2 al Capitalei.

26 mai 2010 – două tramvaie cu călători s-au ciocnit în Piaţa Maria din Timişoara, în urma accidentului 14 dintre călători având nevoie de îngrijiri medicale.

21 martie 2011 – o persoană a murit şi şapte au fost rănite, în apropierea Universităţii ‘Ioan Cuza’ din Iaşi, după ce un tramvai a deraiat din cauza vatmanului Cristian Diaconu. Acesta a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Iaşi, la trei ani de închisoare cu suspendare.

10 mai 2012 – trei tramvaie ale liniei 41 din Bucureşti au fost implicate într-un accident în Pasajul Lujerului din Bucureşti, produs pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă cel de-al treilea nu a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă, oprite pe linie. În urma impactului, două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea şi al treilea, aproximativ 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.

18 iulie 2012 – două tramvaie s-au ciocnit în cartierul Rahova din Bucureşti, zona Sebastian, 18 persoane fiind rănite, printre care şi un copil, care a suferit contuzie cervicală.

12 noiembrie 2015 – 15 persoane au fost rănite în Timişoara, după ce un tramvai s-a ciocnit cu o betonieră. Accidentul s-a produs în faţa spitalului de copii.

19 ianuarie 2016 – un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită, după ce un tramvai i-a lovit pe Bd. 1 Decembrie, în zona Piaţa Trapezului. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost prins sub tramvai şi a decedat. Femeia, în vârstă de 42 de ani, a suferit leziuni la cap şi la membrele inferioare.

***

Numai în ultimii trei ani, o serie de astfel de accidente s-au mai produs în ţara noastră.

18 iulie 2016 – circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată timp de 45 de minute pe sensul de mers spre Ghencea, din cauza unui autoturism care s-a defectat şi a intrat pe linie. Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Constantin Tobescu a declarat că nicio persoană nu a fost accidentată.

29 iunie 2016 – un bărbat a suferit răni uşoare, după ce a fost lovit de tramvaiul 41 în zona Ciurel din Capitală.

4 aprilie 2016 – două persoane au fost rănite, în Capitală, într-un accident produs în zona Piaţa Victoriei, după ce un tramvai care încerca să intre la depou a lovit un autoturism.

29 octombrie 2015 – un accident produs pe linia 41 din Bucureşti, în urma unei coliziuni între un tramvai şi o autobasculantă, în zona intersecţiei bulevardelor Mareşal Averescu şi Ion Mihalache, s-a soldat cu rănirea a două persoane – vatmanul şi şoferul autobasculantei.

17 ianuarie 2015 – o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani a fost prinsă sub tramvai pe strada Delea Veche din sectorul 2 al Capitalei, fiind rănită.

13 octombrie 2014 – un accident soldat cu rănirea a 11 persoane s-a produs în urma ciocnirii unui tramvai al liniei 1 cu un autobuz de pe linia 123, la intersecţia dintre Calea Vitan şi Mihai Bravu din Capitală, zece persoane fiind transportate la spital.

28 august 2014 – un accident soldat cu opt răniţi s-a produs, în urma coliziunii dintre un tramvai şi un troleibuz, la Cluj-Napoca.

16 ianuarie 2014 – un accident soldat cu rănirea uşoară a unui bărbat de 50 ani, care a traversat neregulamentar şi a fost prins de tramvai, s-a produs în Capitală, la intersecţia Progresului – Calea Rahovei.

9 decembrie 2013 – cinci persoane au fost rănite în urma coliziunii a două tramvaie într-o intersecţie din Municipiul Iaşi.

6 noiembrie 2013 – cinci copii au fost răniţi uşor, după ce şoferul taxiului în care se aflau nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a intrat cu maşina într-un tramvai. Accidentul a avut loc pe şoseaua Barbu Văcărescu din Bucureşti.

21 august 2013 – un accident de tramvai a avut loc în zona Colegiului ”Gheorghe Şincai” din Capitală. O femeie a fost rănită, după ce i s-a făcut rău şi ar fi alunecat în faţa tramvaiului.

2 august 2013 – şase persoane au fost rănite după ce două tramvaie, pe liniile 1 şi 46, s-au ciocnit pe şoseaua Ştefan cel Mare, în zona Perla, pe sensul de mers spre Piaţa Victoriei.

17 aprilie 2013 – un vatman de la Regia de Transport Public Iaşi a fost grav rănit într-un accident provocat de şoferul unui camion aparţinând regiei judeţene de apă, Apa Vital, care a intrat în tramvai după ce a încercat să întoarcă autovehiculul pe linie dublă continuă.

Te-ar mai putea interesa și
Inginerii Continental din Timișoara și Iași dezvoltă Unități Zonale de Control, o nouă componentă-cheie a mașinilor moderne
Inginerii Continental din Timișoara și Iași dezvoltă Unități Zonale de Control, o nouă componentă-cheie a mașinilor ...
Specialiști grupului Continental din România colaborează, în echipe internaționale, pentru dezvoltarea așa-numitelor așa-numitelor Unități Zonale de Control (Zone Control Units - ZCU) pentru......
Parlamentul European a votat în favoare unor noi norme privind îmbunătățirea calității aerului
Parlamentul European a votat în favoare unor noi norme privind îmbunătățirea calității aerului
Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 de voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu ...
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi în topul restaurantelor de tip quick service de pe piața locală
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi ...
Lanțul românesc de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și mizează ...
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul Unic
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul ...
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi ...