1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Citigroup vrea să crească pe pieţele emergente în timp ce rivalii săi se retrag

Citigroup Inc., al treilea mare grup bancar american, intenţionează să îşi extindă prezenţa în ţările în curs de dezvoltare din Rusia şi până în Africa de Sud, chiar dacă unii dintre rivalii săi pleacă de pe aceste pieţe pentru a se concentra pe pieţele lor interne, transmite Bloomberg citat de Agerpres.

27 oct, 2020 | Agerpres

Citigroup şi-a restructurat afacerile din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa pentru a se concentra pe economiile emergente. Banca americană mizează pe apariţia unor oportunităţi de afaceri fără precedent, după criza economică provocată de pandemia de coronavirus, preţul scăzut al petrolului şi incertitudinea politică.

În cadrul acestui proces de restructurare, în luna septembrie Citigroup şi-a transferat 29 din operaţiunile din cele trei regiuni şi a adăugat alte 30 de unităţi în ţările unde nu avea o prezenţă, creând astfel un singur cluster dedicat pieţelor emergente.

"Vom căuta să extindem prezenţa băncii comparativ cu situaţia în care suntem acum", a declarat Naveed Kamal, preşedintele Citigroup pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

Expansiunea Citigroup contrastează cu politica adoptată de unii dintre rivalii săi europeni. Deutsche Bank AG şi Barclays Plc şi-au redus operaţiunile sau chiar s-au retras de pe pieţele din Africa pentru a se concentra pe pieţele lor interne. Standard Chartered Plc îşi reduce prezenţa şi personalul din Dubai, la fel ca şi Nomura Holdings Inc. şi Credit Suisse Group AG.

"Am început deja să facem angajări şi vom continua să angajăm oameni pe măsură ce oportunităţile cresc", a spus Naveed Kamal.

Grupul bancar american se aşteaptă ca statele suverane să continue să acceseze pieţele de capital, în condiţiile în care vânzările de obligaţiuni din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au atins deja o sumă record de 115 miliarde de dolari în acest an.

"Aceste ţări au fonduri suverane semnificative şi totodată spaţiul fiscal necesar pentru a putea împrumuta şi a investi în economiile lor, pentru a stimula creşterea economică şi a finanţa deficitele", a apreciat Naveed Kamal.

Potrivit datelor Bloomberg, Citigroup este al treilea mare intermediar de emisiuni de obligaţiuni în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, după băncile britanice HSBC Holdings Plc şi Standard Chartered. De asemenea, este numărul trei în Europa de Est, după JPMorgan şi BNP Paribas SA, precum şi numărul patru în Africa.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO