CJ Arad a aprobat contractarea unui credit de 2,5 milioane euro pentru investiţii pe aeroport

Consilierii judeţeni din Arad au aprobat, vineri, contractarea unui împrumut bancar în sumă de aproximativ 2,5 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii în aeroport, al cărui terminal de pasageri ar urma să fie extins, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 13 sept. 2013, 14:38
CJ Arad a aprobat contractarea unui credit de 2,5 milioane euro pentru investiţii pe aeroport

Consilierii judeţeni au aprobat, într-o şedinţă extraordinară, patru proiecte care vizează investiţii în terminalul pentru pasageri din Aeroportul Internaţional Arad, între care contractarea unui împrumut bancar în sumă de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Într-unul dintre referatele care însoţesc proiectele adoptate se arată că „în vederea dezvoltării traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Arad, condiţia de bază este realizarea unui terminal de pasageri modern, care să permită operarea unui trafic de circa 200.000 de pasageri anual”.

Soluţia identificată de conducerea bazei aeriene, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean (CJ) Arad, este transformarea unei părţi din terminalul cargo în terminal de plecări pasageri, în timp ce actuala aerogară pentru pasageri ar fi păstrată doar pentru fluxul de sosiri.

În urma acestor modificări, terminalul pentru pasageri ar avea o suprafaţă în creştere de la 1.300 de metri pătraţi, la peste 4.200, iar terminalul cargo ar dispune de 700 metri pătraţi.

„Au fost adoptate patru hotărâri care certifică, în acest moment, posibilitatea ca Aeroportul Arad să se dezvolte. Consiliul Judeţean urmează să garanteze suma necesară ca, în perioada imediat următoare, după procedurile de achiziţii, să începem transformarea Terminalului Cargo în terminal de pasageri, oferind astfel condiţii normale pe aeroport, pentru a putea atrage curse de pasageri”, a declarat preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, din cauza spaţiului insuficient şi a configuraţiei structurii de rezistenţă a actualei aerogări, care nu mai poate suferi nicio modificare, nu pot fi asigurate fluxurile de pasageri în conformitate cu reglementările internaţionale privind securitatea aeronautică.

Autorităţile judeţene afirmă că reducerea spaţiilor pentru activitatea cargo nu va afecta transportul de mărfuri, operatorul existent pe baza aeriană folosind doar 320 de metri pătraţi.

Directorul aeroportului, Dan Bălăcel, a declarat că există companii interesate să opereze la Arad, în condiţiile în care s-ar face investiţiile.

În prezent, pe aeroportul local operează o singură companie aeriană, cu două curse de pasageri pe săptămână.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...