1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

News

CJ Dolj a semnat un contract de circa 3,5 milioane euro pentru modernizarea DJ 652A

Drumului 652A DN 6 (Cârcea) - DN 65 va fi modernizat în urma unei investiţii în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, a decis Consiliul Judeţean Dolj care a a semnat contractul de execuţie cu asocierea de firme SC Erpia SA - SC Conmetal SRL.

13 ian, 2019 | Agerpres

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a semnat contractul de execuţie pentru modernizarea drumului 652A DN 6 (Cârcea) - DN 65, în valoarea de circa 3,5 milioane de euro, inclusiv TVA, cu asocierea de firme SC Erpia SA - SC Conmetal SRL.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, în urma procedurii de atribuire, instituţia a reuşit să facă o economie de aproape 700.000 de euro, faţă de suma estimată în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene.

"Pe lista investiţiilor în infrastructura de transport, aflate în prezent în diferite stadii de implementare cu finanţare din surse nerambursabile, mai avem alte cinci obiective, valoarea cumulată a proiectelor fiind de peste 85 de milioane de euro. Lor li se adaugă, desigur, lucrările care vor fi realizate cu alocări din bugetul propriu al instituţiei", afirmă Prioteasa, potrivit unui comunicat al CJ Dolj.

Vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile susţine că modernizarea DJ 652A va duce atât la dezvoltarea economică a zonei în care se găseşte comuna Cârcea, cât şi la interconectarea a două drumuri naţionale.

"Investiţia se derulează cu fonduri europene, în cadrul unui proiect cu valoarea totală de peste 9 milioane de euro, pe care l-am depus în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Bulgaria, în cadrul Programului Interreg V-A. Iniţiativa este una complexă şi urmăreşte atât reabilitarea carosabilului, inclusiv în punctul de intersecţie cu calea ferată, cât şi lucrări de amenajare a locurilor de parcare, a staţiilor pentru mijloacele de transport în comun, a trotuarelor. De asemenea, sunt prevăzute soluţii moderne pentru creşterea siguranţei, de la marcaje rezonatoare la semnalizarea trecerilor pentru pietoni şi la radarele de avertizare a şoferilor, alimentate cu energie solară. Vom reuşi, în acest mod, să asigurăm o mai bună conexiune rutieră la două drumuri naţionale, DN 6 şi DN 56, pentru o zonă cu o importantă aglomerare de locuinţe, dar şi cu un mare număr de agenţi economici, ceea ce va contribui, fără îndoială, la dezvoltarea localităţii Cârcea", spune Cosmin Vasile.

Consiliul Judeţean Dolj a obţinut anul trecut o finanţare europeană, prin Programul Interreg V-A România - Bulgaria, pentru un proiect cu valoarea de peste 9 milioane de euro, în cadrul căruia este modernizat atât DJ 652A, drum judeţean ce traversează comuna Cârcea, cât şi alte două tronsoane din DJ 561B Zăval - Valea Stanciului - Drănic - Segarcea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO