Class IT devine Startech Team şi atacă piaţa integratorilor. Echipa se extinde cu 50 de specialişti IT

Compania de servicii de suport IT Class IT Outsourcing se uneşte cu Class IT Hardware sub brandul Startech Team, mutare care vizează extinderea pe piaţa integratorilor de servicii IT. Startech Team estimează o creştere de 36% a cifrei de afaceri anul viitor, la 6 milioane de euro, şi îşi va extinde echipa cu 50 de specialişti IT, de la 150 de angajaţi în prezent.
Economica.net - mie, 07 dec. 2016, 15:13
Class IT devine Startech Team şi atacă piaţa integratorilor. Echipa se extinde cu 50 de specialişti IT

Piaţa de servicii integrate de suport şi soluţii IT va înregistra o creştere de două cifre anul viitor, datorită necesităţii companiilor de a apela la furnizori specializaţi.

„Aproximativ 60% dintre companiile din România au o nevoie acută implementarea de soluţii IT inovatoare pentru a se menţine competitive în următoarea perioadă. La momentul actual, vorbim însă de o piaţă incipientă, unde sub 20% dintre companii lasă gestiunea departamentelor IT pe seama specialiştilor. Spre comparaţie, în Statele Unite, procentul companiilor care apelează la furnizori specializaţi de servicii şi de suport şi soluţii IT este de peste 60%, iar în vestul Europei, media depăşeşte 45-50%”, spune Bogdan Tudor, fondator şi CEO al ClassIT/Startech Team.

Fuziunea Class IT Outsourcing şi Class IT Hardware sub brandul Startech Team deschide peste 50 de noi poziţii pentru specialişti IT. În prezent, operaţiunile combinate ale Startech au 150 de angajaţi.

„Startech Team înseamnă mai mult decât servicii de suport IT. Înseamnă analiză a afacerilor clienţilor şi integrarea de soluţii pentru afaceri mai performante. Anul acesta aniversăm 15 ani de activitate şi am decis să adăugăm în portofoliu noi soluţii IT inovatoare, menite să crească performaţa companiilor. Vom continua investiţiile în divizia de management IT, prin soluţiile Optimum Desk şi în divizia de protecţie a afacerilor, prin soluţiile Optimum Center. De asemenea, vom investi major şi în divizia de analiză de business şi inovaţie”, a mai afirmat Bogdan Tudor, CEO Startech Team.

Compania are în prezent 350 de clienţi, companii mici, medii şi mari, cu peste 35.000 de angajaţi. Class IT Outsourcing a avut anul trecut afaceri de 8 milioane de lei şi un profit net de aproape 40.000 de lei. Class IT Hardware a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de 5,09 milioane lei şi un profit de aproape 145.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT din România a deschis sub banner două magazine, în București și......
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 ...
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...