Clienţii retail ai BCR au realizat tranzacţii de 27 mld. lei prin Click şi Alo 24 Banking, în 2013

Clienţii retail ai Băncii Comerciale Române (BCR) au efectuat, pe parcursul anului 2013, tranzacţii în valoare de peste 27 miliarde lei prin intermediul serviciului Click şi Alo 24 Banking (internet şi telefon), se arată într-un comunicat al băncii remis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 19 mart. 2014, 10:07
Clienţii retail ai BCR au realizat tranzacţii de 27 mld. lei prin Click şi Alo 24 Banking, în 2013

Cei 27 miliarde de lei tranzacţionaţi prin Click şi Alo 24 Banking BCR au fost efectuaţi în aproximativ 7 milioane de transferuri, din care peste 96% reprezintă transferuri intra şi interbancare şi schimburi valutare.

‘Noutăţile şi dezvoltările lansate de BCR pe parcursul anului 2013 pe serviciul Click şi Alo 24 Banking s-au văzut şi în creşterea gradului de adopţie şi folosire a serviciului în rândul clienţilor băncii. Astfel, anul 2013 a însemnat o creştere de circa 15% a activării serviciului Click şi Alo 24 Banking în rândul clienţilor persoane fizice şi de 21% a accesării serviciului de către clienţii persoane fizice autorizate (PFA)’, a declarat Marian Ignat, director executiv al Direcţiei Managementul Canalelor Retail în cadrul BCR.

Segmentul PFA a înregistrat, în anul 2013, cele mai mari creşteri de tranzacţii, atât din punct de vedere al numărului de tranzacţii efectuate (peste 23%), cât şi al valorilor tranzacţionate (peste 26%). Prin Click şi Alo 24 Banking, clienţii sunt încurajaţi să tranzacţioneze prin noua modalitate de autentificare simplificată, prin nume de utilizator şi parolă, pusă la dispoziţia tuturor clienţilor Micro şi PFA începând cu luna aprilie a anului trecut, precizează BCR.

Clienţii din categoria Microîntreprinderi rulează circa 76% (respectiv 21 miliarde de lei) din sumele tranzacţionate prin Click şi Alo 24 Banking BCR. Totodată, se înregistrează o creştere a numărului şi volumelor de tranzacţiilor efectuate, cele mai mari creşteri înregistrându-se pe numărul tranzacţiilor inter şi intra bancare, schimburi valutare, precum şi pe operaţiunile de tip Direct Debit şi Standing Order.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, lider de piaţă după valoarea activelor (peste 15 miliarde de euro), după numărul de clienţi şi pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR dispune de o reţea de 22 de centre de afaceri şi 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 563 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,5 milioane de clienţi în cadrul a 2.900 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La 31 decembrie 2013, Erste Group deţinea active totale în valoare de 199,9 miliarde euro, înregistrând un profit net de 61 milioane euro si un raport cost/venituri de 52,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...