1EUR = 4.7491 RON | Bucureşti 22 º

Companii

CME şi-a redus datoriile şi nu mai este nevoit să-şi vândă operaţiunile din Slovenia

Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a anunţat vineri că va păstra reţeaua de televiziune din Slovenia, după ce întârzierea aprobărilor de la autorităţile de reglementare a afectat planurile companiei de reducere a datoriilor, transmite Reuters.

18 ian, 2019 | Agerpres

CME, care operează staţii de televiziune în patru alte ţări din Europa Centrală, a anunţat în 2017 că-şi vinde operaţiunile din Croaţia şi Slovenia pentru a-şi reduce datoriile, care au depăşit un miliard de dolari.

Vânzarea operaţiunilor din Croaţia s-a finalizat în trimestrul trei din 2018 dar CME anunţa atunci că nu ştie încă momentul în care tranzacţia de 145 de milioane de euro (165 de milioane de dolari) pentru vânzarea operaţiunilor din Slovenia va fi aprobată de autorităţile de reglementare.

Vineri, CME a precizat că a renunţat la vânzarea către o subsidiară a United Group, şi-a redus deja datoria brută cu 30% şi este în grafic să ajungă la nivelul planificat al datoriei fără câştigurile obţine în urma tranzacţiei.

"Slovenia a ajuns la un nivel al profitabilităţii care nu a mai fost înregistrat în ultimul deceniu", a afirmat co - directorul general Michael Del Nin.

La sfârşitul trimestrului trei din 2018, datoria netă a CME se situa la 776,7 milioane de dolari, astfel că raportul de îndatorare a scăzut la 3,8%. Noi reduceri ale poverii datoriei vor ajuta la diminuarea costurilor de creditare.

În perioada iulie-septembrie 2018, compania a raportat un profit operaţional (OIBDA) de 20,97 milioane de dolari, o creştere de 31% faţă de perioada similară din 2017, graţie principalelor două pieţe pe care operează grupul: Cehia şi România.

Vineri, CME a anunţat că în Slovenia profitul operaţional în perioada septembrie 2017 - septembrie 2018 a urcat la 20,80 milioane de dolari.

În ultimii ani, CME a încercat să îşi reducă datoriile prin acorduri de finanţare cu principalul acţionar, grupul american de media Time Warner, care în cursul anului trecut a fuzionat cu gigantul de telefonie AT&T.

CME este prezent în Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România şi Slovenia. În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România şi Pro TV Chişinău.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO